Nova godina, nove šanse. Venera i Mars iz Vodolije poručuju – naučite da ljubav započnete prijateljstvom! Ko kroz prijateljstvo krene da gradi, utabanom stazom će hodati. Vodolije vole izazov, nesputanost, genijalnost kroz prizmu individualnosti. Budite jedinstveni u svom zavodjenju. Neka vam ono bude dovoljno inspirativna akcija da vam se energija pokrene i na svim ostalim poljima.

Bogatstvo  Jupitera i Neptuna u Ribama je nepregledno. Budiće na kreativnost, pomagati u osmišljavanju novih koraka. Širiće nam duh bogateći ga novim spoznajama. Duhovnost će imati veliku ulogu u narednom periodu. Pokazaće nam koliko istinski imamo snage, duha i dobre energije da rešavamo važna za nas pitanja.  Kako se i planeta komunikacije nalazi u ovom vodenom i emotivnom znaku – biće mašte u pisanju, slikanju, ali i ljubavnoj komunikaciji.

Kad god nam nešto novo ide u susret i to osećamo, pojačava se nervoza u nama. Čovek ne voli mnogo nesiguran teren i neizvesnost – a to upravo ide iz kvadrata Urana prema Veneri i Marsu. Aspekti Urana su u stanju do mere neproznavanja odnosa da učine nekoj ljubavnoj priči. Do juče nežnost i poverenje, a od danas kao zakleti neprijatelji! – Ali šta god ima težnju da stvori haos u cilju je da ”rodi” nešto novo. Otud započeh priču o gradjenju prijateljstva. Idemo ispočetka. Upoznajmo se, polako i bez pritiska. Zaboravite šta je juče bilo – krenula je nova priča ( iako je možda sa istim partnerom). Koliko se poznajete? Koliko umete da ugodite jedno drugom? Da pohvalite? Ili prosto saslušate bez  osude unapred i oslanjanja na stvari Koje su bile. Zar svako od nas bar jednom ne poželi novu šansu? Šansu da se ispravi, nešto popravi? Kad god nešto nije do kraja rečeno, ostaće da tinja za neko drugo vreme.

Ono što nije završeno, može da preživi mnogo godina u nama. I uvek da se pitamo – Šta bi bilo kad bi bilo? Ili, a šta da smo….?

Uranska explicitnost navodiće na želju da se nešto o’lako promeni. Brzinski. U nadi da se može neka lična situacija poboljšati. Preko noći donese nove ideje, ali to ne znači da će se one sa lakoćom realizovati. Mars u Vodoliji prkosi Uranu u Biku. Zateže situaciju. Te umesto da sklapamo prijateljstvo i primirje, mi još jače stvari komplikujemo navodeći na konflikte. A Merkur u Ribama nije poznat po dobroj ratnoj strategiji, nit napadu, nit odbrani. Čoveka rasplače, potom povuče – i ostane mnogo toga nedorečenog i nedovršenog.

Mnogo toga će se i prećutati. – Ova pozicija Merkura traži da se osoba malo povuče u tišinu, umiri i reguliše svog srca disanje. Osluškivanjem sebe povezujemo se sa našom intuicijom. O čemu vam ona govori? Verujete li da ima nade? Sasvim sam sigurna da svako pojedinačno zna da li za nešto ima nade. Čovek to oseća u svojim kostima.

Kada se povežemo sa nekim na duhovnom nivou; svaki put kad nam se dogode duhovni ”uzleti”, osećamo i šta se sa tom nama dragom osobom dešava.

Za ljubav je važno da se sa partnerom/kom povežemo na duhovnom nivou, pa tek onda na telesnom.

Dok je bila čista konjunkcija Venere i Marsa u Vodoliji navodila je na ulaske u ljubavne avanture. Sve brzinski i sa lakoćom. Bez odgovornosti, bez predrasuda – bez upoznavanja. Lagan je život, kada sve ide lako i glatko. Medjutim, da takav odnos bez jakog aspekta sa Saturnom ne može da potraje, pokazaće nam dani koji su pred nama. Sve što je došlo lagano, tako će i otići. Nekome će to odgovarati, nekome neće. I nije u tome problem, da nema emotivnog mešanja. Ukoliko ga je bilo, očekujte da se odnos sa tom osobom tokom proleća još dodatno zamrsi.

Šta god da činiš, ne povredi nikog! – Jedan je od duhovnih zakona. Koliko je on istinski težak za realizaciju pokazuje nam kvadrat Marsa i Urana u Vodoliji. Neuzdržanost, odn.prezasićenost u nekom dugom odnosu može da eskalira i dovede do konflikata na intimnom planu. A Kako Merkur u Ribama ne ume često da objasni od silnih emocija o čemu tačno razmišlja – eto sumnje u lojalnost, poverenje pa i prijateljstvo.

Ako uspeš da odeš a da ne povrediš, stvaraš sebi dobru karmu! Možeš se i nadati nekoj novoj, lepšoj priči. Nećeš imati povratke, iskušenja i nedoumice u vezi bilo čega iz prošlosti.

Čovek je lagan koliko je uspeo da ”počisti” svoju prošlost. Sve što vuče unazad, ne daje korak napred.

No, ipak, nova poznanstva putem interneta mogu olakšavati trenutne okolnosti. Razgovarajte, savetujte se, pokušajte biti otvoreni. Da bi sebe sebi objasnili i shvatili šta vam se tačno dešava. Ne prenagljujte sa odlukama, već malo se povucite ukoliko osećate da postoji mogućnost da dodje do rastanka ili nekih problema.

Nekad je rastanak spas od lošeg  odnosa – neprespavanih noći, suza i bola, medjutim, ponekad bude i odraz kukavičluka. A ljubav je za hrabre…šapuću zvezde. Svako će biti svoj tokom ovih tranzita….u to nema sumnje. Ali dokle može tako? Zar se ne poželi bar na trenutke, ponekad, da se ”pripada” nekom?

 

AstroMela

 

 

 

 

 

Spread the love