Brakovi koji se na drugi način sklope potrebno je procenjivati posmatranjem Venere, Marsa i Saturna, jer ako su familijarni sa luminarima, moramo zaključiti da će brakovi takodje biti domaćinski, a njihov odnos zakonit. U braku će odnos supružnika pratiti odnos koji Venera ima prema svakoj od pomenutih planeta; prema Marsu – od osoba istog doba, budući da imaju svoje egzaltacije u znakovima koji su medjusobno u trigonu; prema Saturnu – starije osobe budući da oni imaju svoje kuće u znakovima koji su medjusobno u trigonu.

Usled toga, Venera zajedno sa Marsom, proizvodi samo ljubavnu dispoziciju, ali ako je prisutan Merkur, takodje i glasovitost; u zajedničkim i familijarnim znakovima, Jarcu i Ribama – sjedinjavanje sa braćom i srodnicima. Ako je u slučaju muškarca Venera sa Mesecom, ona čini da se ujedine sa dve sestre ili srodnicima, a ako je u slučaju žene Venera sa Jupiterom – sa dva brata ili srodnicima.

Ponovo, ako se desi da je Venera sa Saturnom, ona će proizvesti samo ugodne i čvrste bračne zajednice, a ako je prisutan Merkur- biće i korisne. Ali, ako je Mars takodje prisutan, brak će biti nestabilan, štetan i pun ljubomore. Ako je Venera u istom aspektu prema njima, doneće brak sa osobom istih godina, ali ako je udaljenija prema istoku nego oni, brakove sa mladjim muškarcima ili ženama, a ako je dalje prema zapadu – sa starijim ženama ili muškarcima. Ali, ako su Venera i Saturn takodje u zajedničkim znakovima, to jest, u Jarcu ili Vagi, oni ukazuju na brak sa srodnikom. Ako je i Mesec prisutan sa gore pomenutom kombinacijom kada je na ascedentu ili zenitu, ona čini da se muškarci ožene svojim majkama, ili sestrama svojih majki, ili maćehom, ili će se žene udati za svoje sinove, ili muževe svojih ćerki.

Sunce, posebno ako planete zalaze, čini da muškarci žene svoje ćerke, ili žene sinova, a žene se udaju za svoje očeve, ili očuhe. Ali ako se desi da gore pomenuti aspekti nisu sastavljeni od znakova istog roda, već su u ženskim mestima,oni tada proizvode iskvarene pojedince, spremne na svaki način i za aktivno i za pasivno učestvovanje, a u nekim formacijama i krajnje opscene, kao na primer u početnim i poslednjim delovima Ovna, , Hijada i Vrča (Pehar, 13 Device do 3 Vage), i u zadnjim delovima Lava, kao i u licu Jarca. Ali, ako je konfiguracija angularna, a u prva dva ugla – istočnom i u onom u zenitu- oni u potpunosti ispoljavaju svoje abnormalnosti i iznose ih čak i na javnim mestima,; u poslednja dva, to jest, u zapadnom i severnom – proizvode evnuhe, ili sterilne žene, ako je Mars prisutan -muškarce koji su izgubili svoje genitalije ili ženske razvratnike.

U principu, u slučaju muškarca, kroz Mars ćemo istražiti koje će bit njihova predispozicija u odnosu na pitanja ljubavi. Jer, ako je Mars razdvojen od Venere i Saturna, ali ima svedočanstvo Jupitera – on proizvodi muškarce koji su čisti i pristojni u ljubavi i koji teže prirodnom načinu. Ali ako je udružen sa Saturnom – on proizvodi oprezne muškarce, koji se ustežu i koji su frigidni. Ako su Venera i Jupiter u aspektu sa njim, proizvešće strasne muškarce koji se lako pobudjuju, ali koji su, ipak, uzdržani, kontrolišu se i izbegavaju nepristojnost.

Sa samom Venerom ili ako je Jupiter takodje sa njom, a Saturn nije prisutan, onda nastaju požudni, raskalašni muškarci, , koji na svaki način teže zadovoljstvima, i ako je jedna od planeta večernja, a druga jutarnja- biseksualnost,ali nisu natprosečno naklonjeni nijednom polu. Ali ako su obe večernje zvezde, biće skloni samo ženama, a ako su znakovi Zodijaka samo ženski, sami će biti feminizirani.

Ako su obe jutarnje zvezde, biće zaraženi samo ljubavlju za dečake, a ako su znakovi Zodijaka samo muški – sa muškarcima bilo kog uzrasta.

Ako je Venera dalje prema zapadu, imaće odnose sa ženama niskog ranga ili strankinjama, a ako je Mars dalje na zapadu, sa pretpostavljenima ili udatim ženama, ili damama visokog položaja.

 

Spread the love