Tranzit Venere kroz znak Lav

11.08. u večernjim časovima, kraljica lepote, zavodjanja i harmonije prelazi iz Rak-a u znak Lav-a. Biće u širem aspektu, ali ipak aspektu, sa Marsom u Biku koji se kreće sa stepena Algola.

Mars sa Algola urušavao joj je dostojanstvo i želju da se probudi u porodici prihvaćena i srećna. Da ostvari ulogu majke, žene i domaćice; te ona koja uz svu svoju ljubav, požrtvovanje i brižnost nije to uspela, sada se podiže u gordosti, smelosti i gotovo muškoj snazi kako bi povratila narušen ponos, svoje jastvo i vodjstvo.

Nije jednostavan ovaj prelazak iz vodenog u vatreni znak. Dve su to posve različite princeze. Dva pogleda na svet i život. Ali kako obično biva, kada na jednoj strani se ne uspe, nogom se lupi na drugu – te se otvore vrata.

Ima mnogo načina da se čovek obogati, i većinom su ružni. / Bekon

Gde porodice i ljubavi nema, na koju stranu bi se krenulo nego na onu koja novac donosi. – Sve što je u Lavu, luksuzu stremi. Ništa nije dovoljno dobro, ako zlatno nije. Moć se ogleda u zlatnim polugama, devojka u dostojanstvu.

Ako nije od sveta primećena, kao da ne postoji. Ali ne zavaravajte se da je ovoj Veneri stalo do sveta ili bilo čijeg mišljenja; njoj je stalo do aplauza i odavanja priznanja njenoj lepoti i gracioznosti.

I samo je ona važna. Njen stav, stil i imidž. – tako da uz ovaj tranzit primećivaćete bezbroj devojaka u luxuznoj odeći kako šetaju gradom šepureći se kao da su osvojile sve ratove i dobile svetske nagrade za ne znam kakve  zasluge.

Biti sama, ok je – u samoći snaga se rodi te se nedodirljivost stvori.

Biti apsolutna u vrlinskom životu a gorda u nastupu. – Čvrsta i vladajuća gospodarica sopstvenog života!

…a nekada je ova princeza budno gledala u svog oca, diveći mu se i zamišljajući sliku svog budućeg muža. Koliko samo on snage to mora imati, autoritet i nepokolebljivost da bi osvojio ovu princezu koja od najranijih dana sebe jedino kao kraljicu vidi. Tako da on mora biti kralj – mora vladati ma čim..biti vidjen, biti moćan, biti svoj – a ceo njegov svet podredjen njoj. Jer jedino ona ima tu vlast da upravlja njime…

Jedino je ona ta u koju on mora da gleda. – a kada se to ne dogodi, eto nje na kakvom poslovno vodećem mestu. Žrtvuje ona sve svoje ideale da bi još jednom zaplesala u svom zlatnom sjaju, baš kao nekad pred ocem. No, naravno, to nikada priznati neće – da je jednom, nekad uložila ceo svoj sjaj u budućnost svog statusa.

Gde ljubavi nema, pogled postaje hladan i krut. A u njenim grudima plamteće strasti. Može li se ugasiti žar koji je prirodno nekom rodjenjem dat? Može, ali ne zadugo.

Kad čoveka obuzme gnev, duša kao da mu se za vazduh bori! U kom će pravcu otići – nego da sebe postavi na najznačajnije mesto. – Ako sebe ne hvališ, a ko će te pohvaliti? – ako želiš ovu Veneru da osvojiš, šta drugo nego da je uvek i stalno hvališ?!

Nećemo o onom : ” Ko ti mnogo laska, znaj da mu je duša ‘rapava ko daska”. Nema to ovde značaja – vrednost imaju pohvale i komplimenti /stimulacije i unapredjenja ukoliko se o poslu radi. A ukoliko izostanu, eto neprijateljstva.

Ona je svuda i u svemu – glavna (i kada to istinski nije; uobrazilje su jake u ovoj poziciji) ali na neki način i odbrambene. Jer gde ponosa nema i osećaja neke lične vrednosti, a čega ima? Kada je Venera u padu, nije  u dostojanstvu. S lakoćom će se ”dati”…..a to nikome interesantno nije. ( Cilj koji je suviše lak za realizaciju daje malu satisfakciju nakon ostvarenja.)

I, šta nam može doneti ovaj tranzit Venere?

Skinuće se kuhinjska kecelja te obući najskuplja haljina. Cena ima istinsku vrednost. – Ono što je najskuplje, trebalo bi biti i najbolje – deviza je. Ako imam divnu haljinu, veće je verovatnoća da ću biti primećena.

Ko planira ljubav osvajati, moraće biti istinski kraljević. Ili bar u prvim nastupima.

Ako ćeš želeti neku bolju poslovnu poziciju – imidž, držanje i stav ti je mogu doneti. Istakni se ispred svih. Nek vrednost iz tebe izbija! Zaseni sve ostale svojim kvalitetom! – Jer ne može ovde ništa drugo proći, ako nema jak odraz u ogledalu. – Posmatraj sebe dovoljno dugo dok ne uočiš koje su to tvoje bitnosti?

Na pijedestal princeza svoje srce postavlja….želiš baš nju? Kupi joj najlepšu krunu (daj joj apsolutnu pažnju,ukaži joj na vrednost nje u tvom životu,neka ti ona i njene potrebe budu na prvom mestu)! – Ako smatraš da se ljubav ne kupuje, ova princeza nije za tebe. Možda će te voleti neka druga Venera, tebe takvog, bez ikakvog ulaganja. Ova Venera neće skupljati mrvice sa stola, kad zna da zaslužuje punu trpezu!

Kupuje onaj koji ima sa čim da plati. Neko ima dušu bogatu snovima, dobru organizaciju, radne navike, karakter i  jasan pogled u budućnost te i itekako mnogo toga važnog da ponudi….neko pak ima samo novac…Novac kao novac nikome ne škodi, ali ako se ne umnožava, ulaže u neki posao te ostvaruje uspešno poslovanje, propašće odn.potrošiće se. Isto tako i želja, emocija i san.

Svejedno, premeri šta je to što poseduješ i koliko to vrednuješ – te onda u osvajački boj kreni!

Vreme je za osvajanje poslovnog tržišta, baš isto kao i za ”krunisanje ljubavi”. Ako si osvojio ljubav – podigni je toliko visoko, da je niko i ništa spustiti ne mogu! – i bitno je da to svi vide!

A, Ako si se uputio prema cilju i putem počeo da zastajkuješ, da bi kamenom gadjao svakog psa koji na tebe laje – nikada nećeš stići na cilj. / Dostojevski – Gledaj ispred sebe ali svom svojom snagom sačuvaj one koji su uz tebe dok se penješ visoko. Nećeš imati nikad boljeg prijatelja, nit bedem koji će te štititi kad nevreme dodje.

A, ako te nečija ljubav na tvom putovanju prati – uhvati je za ruku dovoljno čvrsto da ti je niko i ništa preoteti ne može. – Venera u Lavu govori o Potrebi za Moć(i). Osobe sa visokom potrebom za moći pridaju veliki značaj uticaju i kontroli. Takve osobe teže pozicijama vodje ( te i stoje uz osobe koje su takve); često su dobri oratori skloni raspravljanju. Žestoki, otvoreni, tvrdoglavi i zahtevni. Imaju uticaj na druge i u javnim nastupima…

Na sve nas će imati uticaj ovaj tranzita Venere. Osećaćemo se jačim, sposobnijim te će nam i ići lakše upravljanje stvarima koje su znam značajne. Lavom vlada Sunce – sjaj desnog oka iz kog izvire snaga predaka sa očeve strane. Ukoliko je otac bio slab i čovek bez snage, deda nije. Okreću se aspekti u svojoj simbolici, a na nama je da prepoznamo najjače i najbolje, kako bi i najviše moguće postigli.

Problematika ove pozicije može biti sujeta, koja čoveku više šteti nego što koristi. Ako u nečijem životu nemaš vrednost, briga ga za tvoje mišljenje, još manje vredjanje i ponos. Tvoja/njegova stvar. Ali ako je ”vaša stvar” – ne štedi reči hvale i ne duri se za nešto čemu nije mesto medju vama.

Vas dvoje u Jednom budite ova Venera u Lavu! Ponosni na vašu ljubav, vezu i dostignuća – Najveća cena i vrednost u vašim životima.

Namaste. <3

 

Spread the love