Tumačenje direkcija je veoma složeno. Obično se pretpostavlja da samo loše direkcije ometaju stvari na koje utiču, ali je to ponekad sasvim neispravna pretpostavka.

Ukoliko Natalni horoskop ukazuje da je osoba sklona nepromišljenim akcijama, loša direkcija uticaće da se one izvrše, dok će, sa druge strane, dobra direkcija u takvom horoskopu izazvati istu radnju, ali će one biti nošene ružičastim vizijama.

Najsigurnija linija ponašanja u vreme loših direkcija jeste izbegavanje bilo kog delanja kojem one predstavljaju pretnju, bar dok one ne prodju, dok u vreme dobrih direkcija pre kretanja u akciju koja obećava valja podrobno ispitati značenja natalnog horoskopa.

Dublje prihvatanje ovog pravila sačuvalo bi osobu od mnogih nevolja i razočarenja, ne samo u ljubavi ili braku već i u ostalim područjima života.

Tačno odredjivanje vremena budućih dogadjaja je drugi problem koji se postavlja prilikom proučavanja direkcija koji lako može odvesti u grešku.

Direkcija odredjuje vreme nastanka dogadjaja, ne nužno i vreme odvijanja dogadjaja.

Činjenica da direkcija ukazuje na vreme nastanka, a ne kraja dogadjaja, ponekad je od velike važnosti u proricanju datuma venčanja. Proučavanje horoskopa slučajeva gde je veridba dugo trajala pokazaće da su najvažnije bračne direkcije pale na dan veridbe.

Ponekad su indikacije braka veoma jake, ali uopšte nije neobično naći horoskop u kojem je brak ostvaren bez ijedne naročito pogodne direkcije.

Medjutim, to ne iznenadjuje ako se uzme u obzir da direkcije ukazuju na početak dogadjaja, što je u slučaju braka datum veridbe.

Direkcije se odnose uglavnom na taj trenutak, a ne na samo formalno venčanje, tako da jake bračne pokazatelje treba uzeti ili kao da označavaju brak ili kao da označavaju dogadjaj koji vodi u brak.

Pravi datum samog braka najbolje se odredjuje iz horoskopa trenutka veridbe, odnosno trenutka prihvatanja muškarčevog predloga od strane žene.

Da bi se osigurala najveća moguća sreća i uspeh u braku, partner bi trebalo da ima horoskop koji se savršeno slaže sa voljenom osobom. Brak bi trebalo sklopiti za vreme dobrih direkcija, onog naročitog dana i u vreme kada nailaze najpovoljniji planetarni uticaji.

Na žalost, mnogo je lakše postaviti teoretske principe te vrste, nego ih sprovesti u praksu. Čak i ako se odabere savršen partner i datum venčanja, to neće sprečiti teškoće u braku ukoliko su bračna nesreća i tuga naznačeni u natalnom horoskopu nekog od partnera.

Ono što se može postići ukoliko postoje u nečijem natalu loše stvari po pitanju ljubavi, je da se bar ublaže zli uticaji i koliko toliko poboljšaju izgledi za opstanak.

Osnovni i opšte prihvaćeni princip astrologije glasi da horoskop sačinjen u momentu nastajanja ili radjanja nečega, bilo da se radi o ideji, osobi, životinji, ugovoru ili poslu, oslikava njegovu budućnost.

Početak nekog posla, sastavljanje ugovora, ili odvijanje bračne ceremonije, sasvim je moguće da odaberemo datum i vreme koje će nam osigurati srećniju budućnost.

 

Spread the love