novembar

8.novembra bilo je pomračenje i pun Mesec u Biku. Takva situacija je uvek znak da se je dogodio neki energetski presek. Pošto se je odigralo u znaku Bik, prvenstveno upućuje na promenu finansijske klime.

Ali ne samo to. 

Venera, vladarka Bika, nalazi se u Škorpiji – znaku u kome se i ne oseća baš najbolje. Te celokupna situacija upućivala je da je bilo potrebno da se dogodi takav presek koji bi potsetio čoveka na neke promene koje je potrebno da uradi. Prvo da otrese teške stvari sa svojih pleća, potom da svoju pažnju i energiju usmeri ka onome što želi – Mesec je imao konj.sa Uranom, i s.čvorom, što je bila pomoć da se nešto najbrže moguće odigra a s’obzirom da uticaj pomračenja traje i do 15 dana – mnoge stvari će se okretati, rotirati sa težnjom da se ubrzamo.

KLIKNI NA LINK mesecnihoroskop

Venera, s ‘obzirom da je i planeta finansija, kroz Škorpiju povukla je na strah da bi se nešto moglo izgubiti. Nešto vredno i za šta se je ozbiljno zalagalo.

Medjutim, sam pun Mesec svojom energijom protresao je čoveka u nastojanju da izvuče ili ukloni sve što nije stvarno, cenjeno ili vredno truda i daljeg ulaganja. Tako da, radikalno je povučeno ”čišćenje”, ali u cilju da se krene u nešto stabilnije ili povoljnije.

15/16.novembra Venera ulazi u Strelca, pokazujući nam kakvu snagu može imati  lepota u verovanju da se stvari mogu ka boljem kretati. Ona će biti vatren pokretač u želji da nas poveže i vrati našoj životnoj filozofiji, moralnim načelima, i ljubavi za pravdom.

Javiće se želja za putovanjima, avanturama, zabavom, slobodom i oslobodjenjem duha. Takodje može postaći i na dublje istraživanje nekih stvari koje se vole a za koje se nije imalo vremena.

Njena energija podsticaće nas da gradimo odnose sa istinom i mudrošću. Da iskreni budemo u nekom odnosu i da se slobodno izražavamo šta želimo od tog odnosa?

Pošto znak Strelac govori o putovanjima u inostranstvu, a sama konj.Meseca i Urana tokom pomračenja koja se dogodila, ukazuje da će se mnogi  odlučiti na selidbu u inostranstvo. Neki će ljubavi tamo pronaći..Gde je Venera, tamo je ljubav….ali i poboljšanje finansija.

KLIKNI NA LINK horoskopzasveznake

Merkur ulazi u Strelca 17.novembra, usmeravajući pažnju na nova učenja, potrebu za duhovnim usmerenjima, otvaraće neka medjunarodna pitanja.

Tada bi se mogli osećati kao da su nam umovi blokirani, ili da smo usporeni, ne možemo brzi sud ili odluku da donesemo – to će biti zbog stacioniranosti Jupitera, koji će malo kasnije krenuti direktno i mnogo što šta nam olakšati. Biće sjajan period za sve koji žele neki novi jezik da nauče ili da učine neku reformu u svom obrazovanju.

Potom ulazimo i zvanično u period Strelca – 22.11. sa Mladim Mesecom i Jupiterom koji će krenuti direktno. – i to je istinski dobar predznak da promene na koje smo se odlučili, idu u dobrom smeru. 

Spread the love