Jupiteru je potrebno oko 12 godina da predje čitav horoskop, a jedna godina da prodje kroz svaki od zodijačkih znakova. Zbog toga što toliko vremena provede u jednom zodijačkom znaku, ta kuća je posebno naglašena. Jupiterovo delovanje je ”širenje”čega god u horoskopu da se dotakne.

Ukoliko vam prelazi preko podznaka, Sunca ili Meseca, može se dogoditi i fizičko širenje, odn.pojačana potreba za hranom.

Ipak, on se smatra ”velikim dobrotvorom” te šta god da čini u vašem horoskopu, do kraja neće izaći na loše po vas.

U celini on u svom arhetipskom obliku predstavlja RAST a ”upravlja” divnim oblastima kao što su : zakon, pravda, saradnja, pokloni, putovanja, obrazovanje i dobra sreća u svojoj najjačoj raskoši.

U zavisnosti kroz koji zodijački znak prelazi, pojačava i ističe celokupnu simboliku tog znaka u najboljoj varijanti.

Ipak, kada planeta krene retrogradno kao što se je sa Jupiterom jutros dogodilo – vratio se je u znak Ribe – potseća nas na stvari koje smo možda zaboravili dok je bio u hodu kroz Ovna – pa smo se borili, pokušavali napred, ulagali svu svoju energiju da nešto željeno ostvarimo ili pokrenemo – a ono, umesto u rast i napredak, otišlo je u troškove i rasutost.

Gde si ti to krenula bez vere u nedrima??

Ribe su 12 znak zodijaka – i srce su našeg duha, mašte, tajni – svi onih skrivenih stvari koje krijemo za sebe ( a često i od sebe). Do 20.12. Jupiter će boraviti u Posejdonovom znaku upravo još jednom da nas potseti na značaj našeg duhovnog zdravlja i koliko je važno da ma šta radili ili čime se bavili, ne zaboravimo i da nešto učinimo za našu dušu.

Na trenutak nas može povući na stranu, da poželimo da pobegnemo od svega pa tako i od stvarnosti. Još jednom da ”zagnjurimo” u svet naše mašte, snova i želja i malo napunimo svoja nedra slikama koje naše srce želi.

Čoveka slomi nezadovoljstvo kad ništa za svoju dušu ne radi. Kad ni u čemu ne pronalazi inspiraciju i kada nema energije za kreiranje neke nove realnosti – kakvom bi želeo da živi. Kad stalno radiš za druge, tokom vremena izgubiš sebe. Ako sebe izgubiš – a ko će te pronaći?

Brini o sebi i svom duševno – duhovnom zdravlju.

Traži inspiraciju kako bi se zaljubljenost  u tebi probudila.

Zaljubljenost je jako visoka vibracija kreacije. Bez nje teško da se ikako napreduje ka boljitku.

Bez nje se čovek zaboravi… Odluta….Nestane…A kad malo u njemu nešto zavibrira, kako samo je kadar da kroz svet proleti – i čuda načini…i svašta na dobro promeni.

‘Ko si – ako celom svetu ugodiš, a na svoju dušu zaboraviš?”

Retro Jupiter nas podseća na snove koje smo sami zaboravili ili od kojih smo se udaljili brinući se za materijalna dobra. Potsetiće nas i na značaj vere, duhovnosti, nade da će sve ipak na dobro izaći.

Istorija je pokazala, da kad god se stvari pogoršaju, dodje do preokreta situacije. Povratak planete u prethodni znak je upravo to – da potseti na početnu situaciju – šta se je želelo a dokle se je stiglo, a ukoliko se nije daleko odmaklo, da se promeni smer.

Voli vas, vaša Mela!

 

Foto https://ftp.solarsystemscope.com/spacepedia/handbook/jupiter

Spread the love