jupiter u ribama

Radi očuvanja duševnog mira na svaki način treba izbegavati osudjivanje drugih. A da bi se čovek spasio od osudjivanja treba da pazi na sebe. I da se pita: Gde sam ja?

Čovek pazi na sebe tako što odbaca uninije/tugu/preteranu žalost/očajanje i da se trudi da ima radostan duh, a ne tužan. Po rečima Siraha : ”Jer žalost mnoge ubi, i nema od nje koristi.” (Sir.30,25)

,,Čovek ponekad biva u takvom stanju duha da mu se čini da bi mu lakše bilo da bude zgromljen ili da bude bez ikakvog osećanja i svesti, , nego da dalje ostane u ovom nejasno mučnom stanju. Čovek treba da hita da izadje iz njega. Iz duha uninija radja se svako zlo : uznemirenost, jarost, hula, kukanje na sudbinu, mračne misli, preseljavanje iz mesta u drugo mesto..” / Presvetli Svetelnik Vaseljene, Sv.Serafim Sarovski

Zli duh tuge, ovladavši dušom, lišava dušu krotosti i dobrodušnosti u ophodjenju sa ljudima i radja odvraćanje od svakog razgovora. ”Ona beži od ljudi kao od vinovnika njene smutnje, i ne shvata da je uzrok bolesti u njoj: duša ispunjena tugom, postajući kao bezumna i van sebe, ne može mirno da podnese dobar savet, niti da krotko odgovara na pitanja koja joj se postavljaju”.

jupiter tranzit
tranzit jupitera u ribama

Nakon 11 godina, 13.maja 2021.god. Jupiter je ponovo ušao u znak Ribe, po tropskom zodijaku. Znak Ribe vlada 12-tim poljem prirodnog horoskopa i govori o svim onim udaljenim mestima za kojima nam duša vapi ili sanja. Upućuje na savest, duhovnost, potrebu za mirom i blagostanjem. 19.juna kreće u retrogradni hod, a do 28.jula ostaje u Ribama, kada će da se vrati u Vodoliju.

Ovaj prvi ciklus njegovog hoda unapred, ukazaće nam u kakvom smo duhovnom stanju i u kakvom bi mogli biti ako se samo malo potrudimo. Vrativši se potom u Vodoliju prikazuje nam razliku kako i šta sve možemo postići kada imamo odredjeni duhovni rad i kada ga nemamo. Kada je u nama probudjena nada i vera, i kako je bilo kada se je sve činilo da njih više nema.

Što se više duhovno napreduje oslobadja se kreativno inspirativna snaga uz čiju pomoć dobijamo ideje kako lakše da rešimo odredjene probleme a i kako da unapredimo svoj finansijski status.

Penjanje na duhovnim lestvicama oslobadja čoveka od ropstva čemera, strepnje i brige te mu se ostvaraju vrata svakakvog Obilja.

Ovaj tranzit treba ozbiljno shvatiti i okrenuti svoj pogled na sve ono što je dobro, pozitivno, blagodatno u svetu i životu. 

29.decembra 2021.god. vraća se u znak Ribe i ostaće u tom znaku tokom 2022.god. – kada se može zvanično očekivati Duhovni preporod i oslobadjanje od zla straha, tuge, očajanja i svega što je prethodni period i godina donela.

Za prisustvo Jupitera u Ribama moglo bi se reći ” Ovde je prisutno smirenje i podvig”. Kada te spopadnu teške misli koje neminovno stvaraju zidove izmedju tebe i tvojih ciljeva, prioni na bilo kakav fizički rad. Ne daj teškim mislima da gospodare tobom – uvek se seti da ti vodiš i stvaraš njih, a ne one tebe. Jer nisi samo misao, već celovito biće koje svoje sedište ima u srcu kosmosa.

Ako te ni fizički rad ne oslobodi od crnih misli i slutnji, lati se molitve; i ne prestaj sa molitvom do god iz uma ti ne predje u srce. Jednom kad ti predje u srce, osvetliće ga i postaćeš radostan i sposoban za stvaranje dobrih stvari u svom životu.

 

Pošto je 12 polje zodijaka pod vladarstvom Neptuna – mašte/iluzije, tajni i snovidjenja – ono što ti se bude dogadjalo na duhovnom planu i u srcu, pokušaj što više da sačuvaš za sebe. ”Ne treba bez nužde otkrivati svoje srce. Od hiljade se može naći samo jedan koji bi sačuvao tvoju tajnu.”/ Sv.Serafim Sarovski

Jupiter u Ribama u 12 polju je riznica duhovnih darova. – Ko te darove pred svima pokazuje, hvali se i gordi – izgubiće ih i neće ih više naći. ( Iskušenje retro Jupitera koje nas vraća u period od pre 11 god. Prisetite se šta ste tada dobili i šta ste zbog nepromišljenosti izgubili). Sada ne činite istu grešku, jer ovakva mogućnost za duhovni skok se neće skoro ponoviti.

Polje Ribe je polje Tajne i tišine. Lične tajne i lične tišine. O čemu ne znaš, ne mešaj se i ne sudi. Skrati svoj jezik i obuzdaj svoje reči. U 12 polju je borba za tišinu u um-u. Ako ti neko otkrije svoje tajne i otvori srce, shvati to kao mogućnost za podvig i veliko delo da sačuvaš te tajne i odneseš ih sa sobom u grob. Tako ćeš ti da rasteš, a dok rasteš mnoga vrata će ti se sama otvarati. Neće biti potrebno da se patiš, mučiš i očajavaš. Ispunjeni podvizi uvek donose darove kosmosa.

Videćeš koliko neće biti lako tajnu da sačuvaš, ali bez obuzdavanja sebe nema duhovnog napretka.

Duhovni uzleti oslobadjaju čoveka od potrebe za hranom, odmorom, zadovoljstvima,materijalni zgodama i jakim strastima -jer oni sami po sebi donose neizrecivu radost – a biti radostan, je Biti u Svetlosti.

Ko bude i malim prstom u svetlosti – šta god da zasadi, doneće mu rod. Bogatstvo i mogućnosti Jupitera u Ribama su nepregledne, neshvatljive i nepojmljive a dostižne onom ko shvati šta treba da čini. 

Mnogi će vam govoriti : Od toga nema ništa! To nema šanse! To je nemoguće! Smešno je, iluzorno, detinjastvo itd. – i za njih sve to i biće tako, ali za vas neće. Telo je  prevozno sredstvo ličnog bogatstva – Jupiter u 12p. je lično duhovno bogatstvo, u znanju, shvaćenom iskustvu, naučenim lekcijama, mirnom snu i savesti.

Tranzit retro Jupitera daće šansu da se ”počiste” boli na duši i oslobodi ”prostor” za nove radosne stvari u duši i životu. – Gde ima prostora, biće novog Obilja. – Sveti Starac Serafim Sarovski je govorio da u košarici uvek se nalazi onoliko koliko je čoveku potrebno.” 

U toku tranzita Jupitera u Ribama, dobićemo ono što smo zaslužili i što nam je istinski potrebno.

 

 

 

Spread the love