ljubavni snovii

Aprila 27. dogodiće se čarobna konjunkcija Venere i Neptuna u Ribama!

Probudi se vera u nedrima njenim, pa u snovima ugleda njegov lik! Sasvim ogoljen kao da ga oduvek poznaje a stranac je. Odlutala je ona od silne želje u neke nove svetove. Nesvesna da nisu stvarni, jer ih duhom može dodirnuti. Pod prstima osetiti kožu njegovu. Na usnama dah koji samo što je nije obuhvatio, celovitu i drhtavu.

Dokaži ženi željnoj dodira da joj san nije bio stvaran? – i da se iako je, možda san, obistiniti ne može?

Videla ga je, sasvim sigurna i ništa je u suprotno ubediti ne može. Poverovala je. Vera je uvek korak do dobitka. Jesi li poverovala u ono što u dubini svoje duše osećaš i izrekla to glasno?

Na usnama ukus vina, u duši gorionik do vrha pune boce plina. Zvaćeš li me ili ne? Ako me ne pozoveš danas, sutra može biti kasno…kasno je uvek prekasno. – Šapuće to ona u sebi nepoznatom liku. Nit zna Ko je? Nit zna odakle je? Ne zna mu ni ime… ali ga nekako doziva. – vibracije ljubavne putuju svemirom. Nema te granice koja može sprečiti da se dozove onaj koji treba doći.

Neptun je san, vizija, praskozorje u kom smo budni a ipak i nekako sneni. Još uvek verujemo u sve ono što nam je san doneo. Nit san, nit java a ipak život koji najdublje osećamo i živimo. – Šta mi se je sve to dogodilo, majčice mila, da ću početi i po danu da se osvrćem oko sebe?! Možda ga negde ugledam? Možda ga i znam? Možda sam ga negde ranije videla? Možda ….. ali sasvim sam sigurna da će meni doći.

Može te neko odbaciti kao da nisi ni postojala. Može te i zaboraviti istog momenta. Može za tobom postelju namestiti kao da mu nisi ni bila – ali kad ga tvoje srce pozove, ne može se tom pozivu odupreti i mora te nazvati, sresti ili pomenuti te.

Ali tvoje srce … jer u srcu je duh svih tvojih snova i želja. Tvojih istinskih nada i svega u šta veruješ.  U tvojoj veri je poziv njemu …. ali možda se neko drugi odazove. Brojevi su tu bez nama poznate adrese, iako nam ih duša vrlo dobro zna. Koprena se je tokom godina sve više skupljala pa i u ono što osećaš, mnogo puta posumnjaš. Svaka sumnja je korak do gubitka.

Čarobne su noći koje su pod tranzitom ove Venere u Ribama… još čarobnije će biti kada zagrli Venera ( devojka) svu svoju nadu (Neptun) da ipak negde za nju neko postoji.

Kada dvoje postanu jedno… a olupaju se brodovi o stenje… a podigne se bura pa odnese i palubu! Potom zavlada mir kao da se ništa dogodilo nije. Ostane samo sećanje na ples usana pod purpurnim nebom.

Ostao si ti u mislima mojim, kad dodir bez glasa za kojim sam pošla. Ostavio trag dublji nego oštrica noža nakon intervencije srca! A nestao si u bojama sumnji pod izgovorom da otići moraš, jer vreme je došlo da se otvori java. – Otvori javu da moji duhovi polude! Otvori očaj nek ti raspara nebo!…Baš ono pod čijim valom si zatvorio naše noći i nestao kao da nismo ni postojali.

Ako ste zajedno i jedan korak napravili ko može biti sasvim siguran da nećete i drugi? Ipak… Mars je u Ribama…tvoj ratnik još drema kraj izvora čekajući da se za njega otvori. Nema on snage da se bori, nit jake oštrice da koprenu raspara. Nema on ni srca, ni junaštva ali ipak nešto ima. Ono nešto što je u tebi stvorilo hiljadu boja sa kojima si obojila  platno i tu sliku okačila na najvidljivijem zidu.

Dok ispijaš svoju jutarnju kafu, tvoj pogled u njegovom pravcu ide. Vidiš ga sasvim jasno iako ne znaš ni Ko je? Osećaš ga, kao da samo što nije ustao iz postelje tvoje i pridružio ti se na kafi.

Ne osećaš se više usamljeno. Nit ranjeno, nit uzaludno.

Čarolijom je svojom obojio korake po kojima ćeš hodati. Ne osvrći se na reči izrečene, reči zaklanjaju nadu. Odbij svaki glas koji ti govori da grešiš!

Ne gledaj na sat, i ne broji dane.

On postoji i ti to znaš… i pojaviće se baš onda, kada ga tvoja duša bude dozvala.

Jesi li zaboravila kako se to dušom doziva? Možda se razočarala što ga iz dana u dan sve više nema? Sigurno nije sam. Sigurno je sa nekom. Sigurno su mu misli odlutale negde daleko, pa ih ne mogu dostići.

Hiljadu da ima, ti si Jedna. Ono što je sudjeno ne može rastaviti ni hiljadu olovnih vojnika! – Ono što je tebi sudjeno ne možeš ni zamisliti Danas …. ali možeš poverovati – da ono o čemu si sanjala, istina jeste i biće.

AstroMela

 

 

Spread the love