Sve što činimo na fizičkom nivou su informacije sa kojima delujemo na astralnom planu.
Šta god mi činili, mislili ili osećali, ostavlja određeni trag, zapis koji će u vremenu imati manifestaciju. Planete po svom uređenom toku se kreću, te ukoliko nam dotiču određene natalne tačke u ličnom horoskopu, imaće direktnu manifestaciju, jaču. Zato neke tranzite osećamo jače, neke slabije, a neke uopšte ni ne osetimo.


Kada su nam lične planete pokrenute tranzitnim, može čitava konfiguracija biti pokrenuta, jer tada imamo direktne događaje od sudbinske važnosti. Mislima i osećanjima, kojima se u toku dana bavimo, deluju kao akcije bez direkcije. Pričamo nešto, kao bezveze, i to će imati određenu posledicu, ali kakva je priča bila, takva će biti i posledica. Nasuprot toga, svesno i ciljano možemo činiti akciju sa direkcijom – u skladu sa simbolizmom naših trenutno najboljih planetarnih aspekata – da pričamo priču koju želimo u budućnosti da živimo.

Naš lični horoskop nam govori šta ćemo činiti, ali sami tim što to činimo, mi pokrećemo to nešto što je zapisano, ovaj put svesno, direktno i ciljano. Šta god da činimo nesvesno, živimo naše 12 polje horoskopa.

Kada činimo nešto sa namerom i direktno, činimo ga iz prvog polja, ascedenta, odnosno Istoka. Kada sebe postavimo tu, imamo pregled na sve četiri strane sveta našeg zodijaka. Podelivši kartu na Asc, Ic, Dsc i Mc, usmerenjem našeg fokusa, biramo stranu na koju želimo izvršiti određeni uticaj. Težnja je uvek da imamo kontrolu nad našim životom, kako god to zvučalo. S jedne strane će nam uvek nešto rušiti naše pređašnje utvrđenje, ali sa druge, nešto možemo ojačati i stabilizovati. Ono što činimo iz naše Svesnosti, činimo iz pozicije našeg Sunca, i mora imati efekat – po sistemu, ukoliko želite bolji vid, pa pojačajte svetlo!


Ako su sporije planete u pitanju, efekat će biti mnogo snažniji i dugotrajniji. Ako su brzi tranziti, brže ali i slabije će biti delovanje. Prema tome, uvek prvo pogledamo u kom polju i koje aspekte tvore spore tranzitne planete u odnosu na naše u Natalnom horoskopu.

Kada se Mesec približava Saturnu, ili pokreće nešto vezano za njega, gotovo uvek će nam uticaj tog polja u kome nam je u biti najosetljivije. Tu će nam biti i fokus; bilo kroz misli, osećanja ili direktnu fizičku akciju. Pre nego što se i približi, osmislićemo šta bi mogli učiniti povodom toga.
Nećemo mi nikada činiti nijedan korak koji nije unapred zapisan, ali samim tim što idemo u korak sa našom sudbinom, olakšavamo sebi put i
ojačavamo sebe.

Kada svesno, direktno i ciljano nešto radimo, mi težimo biti uzrok promene. Kako ne postoje dva ista čoveka, tako ne postoje ni dve identične Natalne karte a sa tim ni iste promene. Ono što deluje na mene, neće delovati i na vas, i obrnuto.

Kako je gore, tako je dole. Kako je u meni, tako je i oko mene. Osvrnite se oko sebe i pogledajte u svoj prostor. On oslikava trenutnu vas i kad trezveno u sve pogledate, možete i uočiti da negde nešto nije usklađeno. Tada stanite na Istok tog vašeg prostora, otvorite svoju natalnu kartu,preko koje su tranziti i osmotrite.


Ponašajte se kao kralj svog univerzuma i učinite bar jednu promenu.

Tako se trenira i osmatra uzročno posledično. Trenira se Zapažanje svega što nam je došlo, i šta treba otići. Kako budete sklanjali stvari, tako ćete i primetiti šta će uskoro otići iz vašeg života. Jer svaka stvar je u simbolici određene planete. A svaka planeta prikazuje i određenu osobu, recimo.

Možete usklađivati svoj kućne stvari prema elementima ( voda, vatra, zemlja, vazduh) u pokušaju rešavanja određenih konfliktnih planetarnih aspekata. Menjati oblike, boje, vrstu tkanine, koje korenspondiraju sa određenom planetom.

 

Recimo, da bi vršili uticaj na svoj ljubavni život, sa pozicije Ascedenta, tu bi stavili nešto u simbolici Venere i u satu Venere.
Dobro bi bilo da je Venera tranzitno što bliže Zenitu a poželjno je da bude ojačan znak Bika, a dok stojimo na svom Istoku možemo
uz pomoć male trube ili zvona pozvoniti kao signal da otvaramo Kapiju Sunca u Zoru.

 

U satu Venere i kada je Mesec u prvoj fazi Riba,
možemo vršiti uticaj odnosno, lečiti se od negativnih uticaja, osećanja, depresije unoseći sebi radost u život.


Možemo ići u još veće detalje da i mi budemo obučeni u boje Sunca, belu, roze ili nebesko plavu; možemo na sebe staviti kristale kao
raspršivače svetla, ali i ako njih namagnetišemo, uticaj će biti još jači. Magnetišete kristale isto kao da magnetišete vodu. Trebaju biti apsolutno čisti i bez zapisa, odnosno, bez ičega spoljneg,
bez vaše saglasnosti uticaja – jer setite se, vi sebe postavljate kao kovača svoje vlastite sudbine. Iako možda znate šta vam je unapred zapisano, svaki čin, kroz reč, osećanje ili misli na suptilnijem planu ostaviće trag, a gde je ostavljen trag, tu će biti manifestacije.Polja koja se odnose na ljubav i brak su posebno osetljiva. Aflikacije planeta nad ovim
poljima lošije su nego na bilo kom drugom mestu. Najnepovoljnija polja za Mesec i Veneru su 6, 8 i 12 polju, jer su to polja bolesti.

Dvanaesto polje je robija za planetu, šesto drži u ropstvu, osmo ubija.

Sa pozicije svog Ascedenta pogledajte u svom prostoru šta vam se
u tim poljima nalazi i lečeći ta polja, možete izvršiti uticaj na svoj ljubavni život, kada su ta polja u harmoničnim aspektima sa tranzitima.
Tranziti Marsa na ljubavnom planu ne moraju biti loši, naprotiv, mogu doneti konflikte ali i razbuktati strasti, te vodite računa o čemu vam
tačno oni govore, kako se ne bi usmerili na pogrešnu stranu.

Saturn će odvući u izolaciju, doneti ograničenja ali ako pravilno svemu pristupimo uz disciplinu, lojalnost i postojanost – iz svega možemo izvući za ubuduće primenljivu lekciju a možemo i stabilizovati neki odnos.
Jer dobri Saturnovi aspekti mogu doneti stabilnost. No, nikada neće ako mi nismo korespodentni sa njegovim principima. I u izolaciji/zatvoru, možemo pronaći mir ukoliko se držimo njegovih principa, te i steći mudrost i naklonost nadolazećih energija.


Pre nego se na išta u životu odlučimo, osmatramo prvo deo po deo, pa potom kroz celinu. Kao i što planetu posmatramo kroz sve njene pozicije. Čovek je moćno biće kada je spreman da pomera sopstvene granice – jer tek kad istupimo iz svoje komfor zone, kadri smo da budemo Uzrok Promena koji to postaje istog momenta kada stupimo na stazu sopstvenog Ascedenta (Podznaka, koje je pogled u naše
lice i naš početak ovog života), jer tim činimo, odnosno, držimo štap u ruci, spremni da Kosmosu pokažemo da imamo dovoljno hrabrosti,
snage i volje da ponesemo ono što nam srce želi.

Tekst objavljen u časopisu ”Veštičja Revija” br.41.

Spread the love