astrologija

Od 29.Maja do 22.Juna po tropskom zodijaku, planeta Merkur se kreće (prividno) unazad!

Šta to tačno znači?

Tri puta godišnje čini se da planeta Merkur se kreće unazad nebom i takvim svojim kretanjem nama stvara ”vreme” u kom smo često  zbunjeni raznim dešavanjima oko nas te i ne reagujemo adekvatno; činimo razne propuste i greške koje obično ne činimo, i češće smo isfrustrirani nego što smo van ovog tkz. ”Trapavog perioda”.

Da bude još teže i planeta karme – Saturn je takodje retrogradan – a sam retro Merkur prima i kvadrat od planete obmane Neptuna.

Prošlost nam se vraća otvorenih vrata!

( No, ne može se ni pretpostaviti šta se iza tih vrata sve nalazi i veliko je pitanje koliko je uopšte mudro krenuti tim putem)

Kvadrat Neptuna donosi na već zbunjenost i zamršenost cele situacije. Glava je u oblacima, a duša pod strahom i strepnjom od neizvesnosti. Ništa nije kao što izgleda, a opet vuče i mami da se zakorači unazad i spozna šta je to što toliko dušu opseda i ne da joj da ide dalje.

Pratiće sve vreme osećaj kao da se mora ”Nešto privesti kraju”, da bi se moglo uopšte dalje – sa jedne strane. Dok sa druge, kao da će u duši oživeti nada da se nešto što nekad nije valjalo bi moglo danas ispraviti i biti dovoljno dobro za neku novu, svetlu budućnost!

Kao povratak neke stare ljubavi, koja je već tada bila toliko loša da nije mogla na dobro da se razvija, ali su ostale neke emocije i nerešene stvari da tinjaju etrom – te baš ovakav raspored planeta otvoriće ta pitanja, staveći čoveka pred nove dileme.

Sve iz prošlosti može delovati bolje i mudrije, nego što vam je danas život doneo. Kao da se je samo onda bilo srećno i nikada više! – Kao da je samo ta osoba postojala i nijedna više; iako je možda najviše bolela, ostavila je najdublji trag.

Ili karmičko breme.

U toku ovog perioda intuicija će biti naglašena a uz nju i vidljiviji ”Znakovi kraj puta”. Otvorite širom oči, sve će vam biti pokazano na tajanstven kosmički način. Mnogo stvari možete ispraviti, ali ne da bi ”Oživeli” prošlost, već da bi u miru mogli krenuti napred.

Sinhronizacija ili tkz. ”Slučajnosti” tokom ovog perioda biće neverovatne!

Šta činiti u toku perioda retro Merkura?

Planeta Merkur vlada komunikacijom u svim oblicima : pisanjem, čitanjem, govorom, slušanjem, kao i aktivnostima koji su povezani sa komunikacijom : sklapanje raznih ugovora, sporazuma, dogovora i sl. Saobraćaj, špedicija, pošta su takodje pod vladavinom ove planete.

Te ako je nešto potrebno tokom ovog tranzita su – Strpljenje, razumevanje, fleksibilnost!

Obraćajte pažnju na svoje postupke; više puta sve proveravajte, gledajte budno šta potpisujete!

Ukoliko planirate putovanje, proverite automobil, dokumenta, rezervacije…i za sve ostavite malo više vremena kako se ne bi nervirali ako vam nešto ne krene po planu ili prosto kasni.

Za nove odluke, projekte, saradnje biće mnogo bolji period kad Merkur krene direktno; ali ako se nešto već predugo odlaže i smatrate da ne može više, proverite bar nekoliko puta.

Pošto ovaj tranzit na sve ljude utiče, – kako se vama budu dešavale nelagode, ili greške, možda kašnjenje – tako će i drugima, pa vam je nivo tolerancije na ispitu! Plus što smo u periodu i retro Saturna – postupci drugih, biće naše ogledalo; ili, kako se budemo ophodili prema drugima, tako će i drugi prema nama.

Koliko budemo mi čuli druge osobe, toliko će i nas kosmos.

Nije lako sve izvagati, niti biti do te mere tolerantan, ali sve je to škola a potom i ispiti koliko smo sazreli i uozbiljili se. Treba imati na um-u, da sve što činimo – činimo sebi i nikom drugom.

Rezervni planovi se podrazumevaju. Samo pazite da ne pošaljete nekom pogrešne signale da vam je ”rezervna osoba/ljubav/partner”, te vam ta osoba okrene ledja. Koliko ovaj period može biti čudesan ukoliko se posmatra kao ”Vreme novih spoznaja”, toliko može biti i pun razočarenja i loših izbora.

Ono što vam je u prethodnom periodu retro Merkura bilo izgubljeno – sada vam može biti vraćeno. 

Na vama je da preispitate svoje izbore i u šta sve ulažete energiju. Da li u nečemu preterujete? Možda uporno ignorišete..- Tranzit retro Merkura može biti sjajno vreme da se pogleda šta se je sve učinilo i dešavalo nekoliko koraka unazad! 

Ali, ne treba činiti nikakve nagle poteze, već sve analizirati i posmatrati te kad se završi ovaj tranzit, da se učine promene kakve se žele u svom životu!

Planete nas samo upućuju i potsećaju, daju nam smernice da što manje grešimo i u hodu se korigujemo kako bi što bolje proživeli život na ovoj planeti. Na samom čoveku je da li će težiti napred, ili će se prosto okretati u krug ne čineći ništa ni za sebe, ni svoju porodicu, nit posao, nit svet.

Srećno!

 

 

Spread the love