13.marta mlad Mesec je bio u konjunkciji sa Venerom i Neptunom u znaku Ribe. Merkur je izašao iz svoje senke, da bi ušao takodje u znak Ribe. 

Merkur je planeta intelekta, racija, i zavisno od njegovog položaja i aspekata koje pravi sa ostalim planetama, intelekt čoveka može biti praktičan i dnevni ili naučno filozofski. Sedište Merkura je u Devici i u Blizancima, a u detrimentu u Strelcu i Ribama; egzaltiran je u Devici, a u padu je u Ribama.

Glavna oznaka Merkura je : INTELIGENCIJA I SPRETNOST

Vladar znaka Ribe je Neptun. Neptun je Malefik koji može doneti niz loših uticaja na čoveka. Upravlja svim vrstama zabluda, drogama, obmanama, prevarama – ali isto tako kada je dobro postavljen daje inspiraciju, poseban mističan doživljaj, spiritualna iskustva, želju za otkrivanjem nekih drugih sfera i dimenzija života.

Neptun stoji ispred Plutona, kao zavesa pred ljudskim saznanjem o sveokupnoj misteriji čoveka.

 

I, šta nam može doneti Merkur u Ribama?

Prenaglašeno polje Ribe uvešće nas laganim koracima u svet mašte, inspiracije, umetnosti – ali, sa druge strane ukoliko se ne ulazi u svet duhovnosti (molitve, meditacije, umetnost, muzika, priroda), može nastupiti ozbiljan psihološki pad uz pojavu depresivnih raspoloženja, fobije, panika i sl. Muzika je jako dobar ”alat” za podizanje frekfencije ka dobroj strani Neptuna.

Na krilima Merkura ( Merkur ima za simbol znak Venere, na čijem vrhu stoji mesečev srp, a ponekad i dve četvrtine kruga, što treba da simbolizuje krila, kao u mitologiji.) nosiće nas znak Ribe od euforije, do moguće pojave panike. Usmeravanje na Veneru može biti jedan od ključeva kao samopomoć za izlazak iz tegobnih stanja. – BAVIMO SE LJUBAVLJU!

Sa Merkurom u Ribama, mnoge će reči ostati skrivene ili nedorečene. Težiće se da se otkriju misli i reči koje su se nekako naslućivale, ali se prosto nisu iskazale. Venera i Neptun u Ribama su doneli ljubavnu čaroliju, ali kako je ušao Merkur u Ribe, kao da je sve na trenutak zastalo. Moguće pojavljivanje sumnje u izrečeno, ili nedoslednost dela. Obećanja nemaju doslednost; ostaju da trepere u želji.

Nekad je mudrije da tajna ostane Tajna! 

Kada bi došli do svake istine za kojom smo nekada tragali, ne bi li imali osećaj ”Završene misije”? Šta bi to dalje bilo što bi nas vodilo, pa i činilo nas onakvim kakvi jesmo?

Neke tajne nas bude iznutra, i ne trebaju biti izrečene na glas. Ono što je u Ribama – neka ostane na duhovnoj ravni. Jer, što se više bude pokušavalo da se dodje do nekakve istine, to će se više ulaziti u zamku – sopstvenog uma.

Pod uplivom Merkura, Venere i Neptuna u Ribama – moguća je LJUBAVNA TELEPATIJA !

U narednim danima osećaćemo snažan upliv intuicije. Kao da ćemo sve znati, ali nećemo biti kadri da kažemo. Pratiće nas osećaj – kao, DOGODILO SE JE SVE i NIŠTA. To nas može uzburkati i dovesti do nervoze.

Setite se Saturnovih principa : Strpljenje, disciplina, lojalnost, požrtvovanost.

Sve na duhovnom planu, i kao da ništa na fizičkom se ne dešava. Potrebno je još malo sačekati, da se emocije spuste na tlo, te um da nagoni na korake.

U narednim danima biće nam pojačana i kreativnost. I u najdubljoj tišini, pokušajte da pronadjete nešto što možete rukama raditi…kako bi svoje misli voljom usmeravali. Inače, horizonti Riba mogu vas odvesti do raznih ”Teorija zavera”, da više ne možete da spoznate šta je šta, i šta nije prevara? Da ne znate više ni šta mislite, a kamo li osećate?

Sa treće strane, a kad će se uživati u maštarijama nego sad dok kiša sastavlja nebo i zemlju?…Naglašeni vodeni element po defoultu donosi poplave…Voda upućuje na neiskazane a nakupljene emocije. Pronadjite način kako ćete ih dobro kanalisati, da vam budu na korist i radost !

U tami je molila tamu, ali u njoj samoj je bilo toliko svetlosti – da joj ni sopstvene misli nisu mogle duh pomračiti…. 😉

Srećno!

Spread the love