znak ribe

 

Vreme je za introspekciju:

ali mnogo češće se dešava da umesto sagledavanja sebe iznutra, posmatranja svojih emocija i duševnog stanja – ljudi se okrenu drugima u pokušajima da pomažu, brinu, rešavaju probleme drugih. Sve je to želja da se kroz pomaganje drugima, sebi pomogne. Često ima pozitivnih rezultata…

Znak Ribe su vladar 12 polja Zodijaka. U tom polju Sunce sija jedino kada osoba postaje svesna dešavanja u sebi. Kada svesno počinje da pristupa svojoj problematici i kreće da je rešava – tada istupa iz 12 polja i prelazi u prvo – kao da se ponovo radja.

No, bitke koje se odvijaju u našem 12 polju su bitke u kojima često i mnogo gubimo – sem ukoliko nismo zaista spremni da se sukobimo sami sa sobom.

Mesec dok prolazi kroz Ribe, prikazuje nam sve ono što se je u prethodnom periodu dešavalo na psiho duhovnoj rezini, a što smo gurali od sebe. Ili sklanjali pod tepih. Često se otvori Kapija bola, – te su ovo i dani u kojima sa suzama čistimo svoje rane.

 

Ako potpadnemo pod negativan uticaj 12 polja, što znači da smo duhovno oslabeli – neg.uticaj Neptuna je neminovan; a to je posezanje za alkoholom, tabletama, raznim narkoticima koji su tek pogubni za rešavanje kompleksnosti našeg 12 polja. Neptun je simbol Iluzije, uvek deluje primamljivo i lepo, opija i zavodi – da bi potom potopio i duhovno osobu još više oslabio. – Ako se ne može ništa drugo, onda malo jača fizička aktivnost može biti od pomoći. Alkohol i narkotike poželjno je izbegavati, jer je poenta da se jasno definiše šta se tačno oseća, kako bi se ”na tome radilo”. 

Kada smo duhovno previše oslabljeni, ne možemo, ne umemo se izboriti sa svojim osećanjima, bespomoćnostima i strahovima. Iz toga niknu toliko opasnih pitanja i dilema, koje još dublje uvlače u ovaj bunar.

Da bi se izašlo iz toga, prvo i osnovno je ne davati pogubnim mislima snagu. Ne uljuljkavati se u nešto što je unapred već zapisano kao iluzija. Izaći iz toga što pre na sunce, popaliti lampe u kući i stati pred veliko ogledalo, družiti se sa dragim osobama ili prosto šetati dužim putem do god se osećanja i misli ne isbalansiraju.

Izdvojiti rečenicu ili reč koja  se neprestano ponavlja u um-u, i zameniti je nekom drugom, pozitivnom.

 

U 12 polju neprestano bijemo bitke sa našim ”skrivenim” strastima. Tu nas sve sakupljeno a što nismo iz sebe počistili razjeda, razvlači i ne da nam da normalno funkcionišemo. Budemo obuzeti tim našim kompleksnim emotivnim stanjem, i vrlo često se dešava, da umesto da potrčimo u ”Sutra”, ostanemo zaglavljeni u ”Juče” – pri tom još više tražeći neke odgovore koji nam se nisu dogodili sami.

Naravno, najćešće se radi o bekstvu od realne situacije, u navodni neki izlaz za koji smatramo da je potreban duši i tu se još dublje zaglavimo. 12 polje je polje i svega tajnog i sakrivenog. U njemu se ljubavnici kriju od pogleda radoznalih. Ali, što se više kriju, to naravno dublje odstupaju od svih svojih životnih principa pletući sami sebi mrežu iz koje će potom mnogo teško i uz velike muke da se izvlače.

Ne želi duša tu mnogo dugo da traje, prirodno ima potrebu za svetlošću – za izlaskom iz tame.

U 12 p. može da se napreduje kada se osoba bavi svojom dušom – duhovnim radom. Tad kreće da se širi, raste i penje na više duhovne lestvice iz kojih se razvija svakakva kreativnost i dobija inspiracija.

Pored Neptuna i Jupiter je na značajnom mestu. Veliki dobrotvor Zodijaka. Suštinski predstavlja znanje o nečemu, jer je vladar 9 polja Zodijaka, koji je znak Strelca. Predstavlja i putovanja, ali ne samo konkretna tj.fizička, već se kroz njega razvijaju duhovni horizonti. Učenjem, znanjem, putovanje do duševnog zdravlja. Medjutim, kada je reč o Neptunu, znanje je potrebno ali nije dovoljno. Mesec u Ribama više naglašava emotivnu inteligenciju, empatiju, – sposobnost za sažaljenje, opraštanje, emotivno razumevanje drugih.

Ono što se upamti kroz Neptuna, vibrirajuće je. Ono što je u nama vibrirajuće – tačka je privlačnosti odn.sa tim privlačimo. – Ako nam je Neptun jak, privlačimo i duhovno jake, zrele osobe. U zrelim osobama, zrela je i ljubav, stabilna i postojana. 

Posmatrajući i prateći dobre tranzite Jupitera, može izgledati kao da je sam andjeo Zodijaka. Da bi imao najbolju manifestaciju, potrebna su krupna ulaganja. U Ribama traži duhovna.  Da bi priljubio andjela uz sebe, potrebno je andjeoski da živiš, odn.da težiš, bar. Kako je ponedeljak dan andjela, ako se traži pomoć, onda tog dana ne bi trebalo da se jede uopšte. Jer andjeli ne jedu, ne psuju, ne osudjuju, ne ogovaraju, ne ljute se, ne svadjaju se, ne idu zapušteni,neuredni…itd.

A, ako bi hteo da ti se život rapidno promeni i krene da buja, onda je potrebna još veća ”žrtva” – post sredom, petkom, nedeljom sv.Liturgija. To su koraci koji vode do tvrde borbe sa sobom, poštujući i principe Saturna,  – ali kome to uspe, blagodeti mu pristižu svakakve na prag – a najvažniji od njih su mir i ljubav. Poznat je tranzit Saturna kad prodje kroz 12p. kako tad zna da se jauče i kida čovek iznutra, jer pokreće mu savest ( 12p.) – izvlači iz njega svakoliko djubre, bol i strasti. Deluje čoveku da hoće da ga satre! A u stvari…čisti ga, da bi nastavio Očišćen, lagan i slobodan  svoj let kroz Zodijak. 

Šta možemo očekivati od ovog tranzita Meseca? – Da nam prvenstveno pokrene potrebu za duhovnim životom. Kroz prizmu duhovnosti, život se pogleda kroz oko deteta kao kroz najkvalitetniji dvogled i vidi gde može svojim uticajem spasiti cvet, šumu, reku, životinju i život današnjeg i budućeg čoveka. 

 

Spread the love