pomračenje meseca

Mesec nema svoju svetlost već njegova površina sija putem reflektovanja sunčevog svetla. Ipak taj prenos svetla ka nama nam je veoma značajan. Utiče nam na rad hormona. Kako pomera oseku i plimu, tako i sve u nama menja i uzburkava.

Kada krenemo od toga da se promene u nama dešavaju sa promenama faza Meseca, onda kakva tek promena će se u nama odigrati u vreme pomračenja? 7/8.11.22

Da bude još interesantnije Mesec će imati egzaktnu konjunkciju sa Uranom! – plus opozicija sa Suncem (Pun Mo), Venera i Merkur u Škorpiji – pa sve to u kvadratu sa Saturnom! T kvadrat – kao grom jak; pa da l će lupiti u ravnicu (Bik), odbiti se o stenu-Saturn ili će nestati u reci (Škorpija) ? Mi smo u središtu toga (zemlja) – Moli se zemlja raju, da se tajne ne odaju! 🙂 -a

– Škorpija bi da sve otkrije! Čuvajte svoje tajne, kao zmija noge! 🙂

Upoznati ste sa osom Škorpije i Bika koliko je ona jaka, požudna, strastvena i posesivna. Kakvu emotivnu buru i razdore unosi u dušu. Koliko je samo ljubavnih odnosa stavila pod pitanje; umrsila, donela konfuziju i neočekivane dogadjaje. Oba znaka ”drže svoje tlo” i teško popuštaju. Čim je osa, opozicija je – čim smo opozitni, vučemo na svoju stranu.

A kad imate dvoje koji vuku svako na svoju stranu, a oboje su dosledni prvo sebi, šta će biti od tog odnosa?

Tako, prelazak Meseca preko Urana je kao da smo se priključili na trafo stanicu. Šta će biti sa nama? Unutrašnja nervoza sa kojom bi palio i žario!

Pomračenje je oduzimanje svetla – što znači da ne vidimo šta se sa drugom stranom dešava, i to nas može žestoko poljuljati.

Možda druga strana nije ni svesna šta čini. Jer i na nju deluje pomračenje. Plus Merkur i Venera u Škorpiji, mogu izazvati sukob zbog ljubomore.  Ili druga strana špijunira i pokušava vas koji ste u simbolici Meseca nečim da potkači. Posmatra vas iz prikrajka, ne vidite. Vi se nervirate zbog njega, on sumnja u vašu lojalnost pa se kao povlači; a u stvari vas testira. Možda ni sam ne zna tačno zašto? T kvadrat nas ”baca” na razne strane, da ne znamo od čega da počnemo? To je kao da ti se pokrene više stvari istovremeno, pa juriš u svim pravcima i smerovima! Naravno da teško da se može išta pametno uraditi i odatle ide ta unutrašnja nervoza i nemiri.

S obzirom da je Mesec u Biku, pokazuje nam i finansijski zaplet; ali i doslovno da nas neki odnos može ”koštati”. Kada se nešto može platiti novcem, manje je strašno, nego dušom. Duša se mora sačuvati, jedna je. Novac se zaradi.

Prestaje  polako i kvadrat Saturna i Urana

koji nas ”maltretira” još od kraja prošle godine, pa je sve to najava za zaista neke reforme kako na globalnom, tako i na našem, ličnom planu. Jedno pokreće drugo, naravno. Nezgodno je što je Mars u retro hodu, pa ne može početak promene biti lagan. Vraća stalno da se iznova nešto radi i može da se ima osećaj kao da se vrti u krug. Ili da te nešto ili neko sabotira; ne da ti da napreduješ. A u stvari bi trebalo da paziš na svoje reči, misli – u Blizancima je, i kako se krećeš po putu. Kako se odnosiš prema komšiluku i rodjacima? Kome odaješ svoje tajne?

rMars ima kvadrat sa Neptunom, koji će tokom vremena još jačati. ”Nesvesno” se meša u postupke i mi se na njih spotičemo.

PROČITAJTE TEKST klikni na link rMars u Blizancima 90 rNeptunom iz Ribe

To je kao da samog sebe sopstvenim rečima ”zakopavaš”.

Bolje ćuti, budi mudar. Imaj strpljenja.

Mnogo nezadovoljstva je izrodio prethodni period. Ali ako pogledate šta se je dešavalo prethodne dve godine i da još posledice osećamo, pa normalno je da Škorpija teži da nas povuče još dublje u mrak, kako bi poželeli da ustanemo i okrenemo se ka svetlu.

  • Što će se i dogadjati kad planete predju u Strelca. Transformacija Škorpije govori da ne možemo istinsku sreću pronaći dok ne prodjemo kroz nesreću. Sve što činiš korak po korak, u iskustvo ”pakuješ” i nećeš zaboraviti. Jednog dana ti svo to iskustveno znanje može istinski biti od koristi.

Osećaje koje proživljavaš dok su planete u Škorpiji, samo te otvaraju da ”pogledaš” sebe i iz nekog drugog ugla. Te ako ti se dešavanja ne dopadaju, prosto kažeš : Ne, hvala! Rodjena sam za mnogo bolje stvari!

  • Pomračenje nam može doneti nespokoj. Može i naglasiti neki zdravstveni problem. Spremite vitamine i dovoljnu količinu vode. Sa sobom u tašni imajte nešto slatko, da ukoliko vam se sloši, imate sa čim da se podignete. Vodite računa u saobraćaju, veliki oprez! Zbog uticaja Neptuna, moguće su magle na putu, gužve, nejasne situacije – ne može da se predvidi ko gde ide?

Ako imate dečicu, potrudite se da budete tolerantniji i nežniji. Dečica su nežnija, te i osetljivija na promene Meseca. Ne mogu ni da razumeju Šta se dešava? Vi razumete, prema tome, kontrolišite sebe…. i ne daj’te nikakvom pomračenju da vas sabotira u ljubavi!

Ljubav je kao eho – što je više dajete, više ćete je dobiti. <3

 

Pročitajte šta hermetizam portal preporučuje za bolje raspoloženje

KLIKNI NA LINK https://www.hermetizam.com/category/ples/

 

 

Spread the love