ljubav

Don’t try to fix me, I’m not broken…

 

Da li vam je Venera u kvadratu, opoziciji ili konj.sa Saturnom? Možda je u Jarcu? Možda vam je Saturn u 7 polju ili Venera u 10 p.? Pravi li vam Saturn konjunkciju sa Ascedentom ili Descedentom? Planete iz Vage kvadriraju planete iz Jarca? Saturn je u Vagi….?….. – Sve su to već unapred naznake da će potraga za ljubavlju potrajati.

Nije lako pomiriti energije koje u stvari ne idu jedna uz drugu. Kako će stari, spori i džangrizavi Saturn unaprediti Venerin potencijal? Kako će ona lepršati i zavoditi (što joj je prirodna potreba), kada je Saturn na svakom koraku saseče?

Osobe kojima je jaka Venera u Natalnoj karti, umeju jako da vole i da prime ljubav. Umeju biti voljene i dozvoliti da se ljubav razvija.

Venera je princip ženskog i ženstvenosti uopšte. Lepote, gracie, prefinjenosti, elegancije dok Saturn je težak, mračan, hladan, melanholičan.

Venera je okrenuta dionizijskom tipu života, dok Saturn je materijalan, koristoljubiv, bezosećajan,egocentričan…

Spojite ta dva uticaja i neminovno će vam izaći pitanje – Kako osoba koja ima gore navedene aspekte Saturna i Venere da uopšte ostvari ljubav u životu?

 

Uvek je prvo i osnovno PREPOZNATI sve te osobine u sebi.

Saturn donosi svakakve vrste ograničenja. Osobi gde se nalazi u Natalnoj karti, prikazuje područje na kom će poneti Krst svog života. Oko tog polja će se večito okretati, pa kada će onda imati vremena za posvećivanje Veneri?

Upravo o tome se radi – O VREMENU ( Saturnu)!

Venera je dispozitor odn.vladar znaka Bik i Vage, egzaltirana je u znaku Ribe. U detrimentu se nalazi u Škorpionu i Ovnu, a u padu se nalazi u Devici.

Bik i Vaga – čulo ukusa, i osećaj za odevanje. Čulnost uopšte. Osećaj za  vrednost u estetskom. – Bavljenje svojim telom, ukusima, čulima, estetikom. To je ono što najčešće nedostaje osobama sa teškim kontaktom Venere i Saturna. Saturn Veneri postavlja Ograničenja – novac i karijera, ili ljubav i zadovoljstvo? Nema sredine. Nema balansa. U Saturnu je snažna sila trpljenja do te mere da može biti mazohistična. Te se osoba svega odrekne da bi došla do onoga o čemu je Saturn navodi. Dešava se i da nema drugog izbora, ili bar da deluje tako.

Saturn šta god da dotakne – poružnuje, pomračuje, dodaje nisku vibru – loše ponašanje, zapuštenost, bezvoljnost. Najveći je malefik. Donosi deformitete, lošu reputaciju, tegobe, bolesti, mnogo neprilika u životu.

Da bi uspeo da se isbalansira uticaj ( da se otkloni nikada ne može), ali da se pronadje neka ravnoteža, potrebno je BITI SVESTAN sebe u toj simbolici i Raditi na jačanju Venere u svojoj baznoj simbolici. Neće se ništa promeniti s’polja, dok se ne promeni u nama – i to je jedan od Zakona.

Nećeš umanjiti uticaj Saturna, pa makar bacala kamenčiće na raskrsnici – dok sebe ne staviš u ulozi Venere i kreneš na ispravljanju onoga u čemu se ne snalaziš. Sve se da naučiti.

 

Za početak ono što Možeš je da kreneš sa promenom boja od svog odevanja, do boja u okruženju. Kreće se od razumevanja same simbolike Venere u Natalu. Šta govori Venera u Jarcu? Koja joj je osnovna ”greška” ? Ili u 10 polju? Šta daje opozicija Venere i Saturna? Koji je uzrok opozicije, ili konjunkcije? – Naravno da možemo reći da je sve to sudbina, jer dobili smo takve pozicije rodjenjem, zar ne? Ali…zar baš moramo celog života da proživljavamo isto iznova i iznova?

Pokušaj da pokreneš senzibilnost u Veneri u Jarcu? – ako je osoba sama po sebi hladna, Hladna u odnosima sa drugima – Vagom ( drugi ljudi, odnosi sa javnošću). Svako normalan ima emocija, ali kako ih pokazuje, to je to. Da li to ume ili ne? Koji su joj životni stavovi ili principi? Kakve partnere traži – da li one koji bude u njoj eros ili pružaju materijalnu stabilnost, ili protekciju? Da li bi je uopšte privukao emotivan i romantičan partner – ili uglavnom onaj koji ima poziciju u društvu i novac?

Šta se dogadja sa Venerom u 10 polju? U Zenitu je Venera dobro položena. Ima uticaj na ”šefove”, odredjenu popularnost…ali u ljubavi, kako se odražava? ………………….

Boja Venere je zelena, a dan je petak. Od cveća joj pripada ljubičica, ruzmarin i ruža. Njen broj je 6.

 

Nastaviće se….

Spread the love