Pun Mesec u Vodoliji, ili astrološki – opozicija Sunca i Meseca je na našem divnom nebu. Suprotan znak Vodoliji je Lav, sa simbolom sunca kao vladara znaka – krugom i tačkom na sred kruga.

Tačka na sred kruga predstavlja čoveka u centru svemira. Njega kad pojedinca, individuu. Onog ko je poseban i samo jedan takav u celom univerzumu. Prema tome, on je dužan da marljivo i pažljivo brine brigu o sebi – jer samo u svoje ime odgovara, i samo za svoje misli, reči i dela.

I on je poseban i neponovljiv. Kao što ni ne postoje dva ista čoveka. Ne postoje dva ista horoskopa, nit dve iste životne putanje.

Jedni drugima se mešamo u živote, nekad po sudbini, nekad po svojoj volji – ali ono što mi činimo, naše je.

I tako Sunce, kao izvor života i svetlo ka kome se krećemo,  govori i o našoj svesti i svesnosti. Govori koliko nam je snažna volja, kakvu organizaciju u životu imamo, te i kakvog smo zdravlja i vitalnosti.

Biti Lav, znači – biti svoj i jedino svoj.

Ili, ono što je moje – je neprikosnoveno i jedino moje.

Nasuprot toga imamo Vodoliju koja je sada aktivirana. Vodolija takodje govori o individualnosti ali – biti svoj medju jednakima. Biti karika u lancu podjednako snažna i kada se ističe, kao da to čini da bi dopunila možda nečiji nedostatak te na taj način korigovala slabosti u lancu.

Lav je predvodnik, ali samo on i iz lične bitnosti – dok Vodolija vodi onda kada to ima smisla za grupu. Predstavlja neformalne organizacije; sve ono što je slobodno i služi čovečanstvu.

Medjutim, ovaj Mesec dotakao je Saturna. Saturn je lanac i teško breme istorije. – o budućnost se odlučuje na osnovu istorije. Ako nisi dovoljno upućen u Šta je bilo? – Kako ćeš saznati/ukapirati Šta bi moglo biti?

On predstavlja naše vreme dok se krećemo po krugu svoje Natalne karte. Neprekidno nas prepliće svojim lancima kako bi nam otežao hod.

Što se više za nešto borimo, od većeg nam je značaja. – ali to isto tako znači da to nešto i možemo da izgubimo. I onda je taj gubitak još veći od svih ostalih.

Ono za šta se boriš, je ono što imaš da izgubiš.

Kazna je vremenska, a krivica večita.

Dodir Meseca i Saturna, kao kočnica na naše želje (Mesec). Ili neki kraj nekog ciklusa. Nekome će biti slavlje i sreća, jer će mu stopirati neku muku koja ga je patila jako dugo. Nekom će usporiti brzinu, da ne bi poginuo. Nekog će korigovati u preterivanju. Medjutim, upozorenja umeju biti jako teška i isključiva za onog ko nije svestan uticaja Saturna i šta on donosi kada dodirne u zodijaku Mesec.

Težak je to prelomni momenat – odnosi se na prošlost a kazna je za dušu.

Kao devojka ili momak koji iz nekog prekopotrebnog razloga mora da je napusti a voli je više od samog života.

Ili, kao posao koji se voli ali iz zdravstvenih razloga mora da se napusti.

Ili, kao majka koja šalje u svet svoje čedo, jer zna da mora a srce joj se cepa.

Mora se biti čvrst kao čelik – Saturn, u Vodoliji. Snažna karika jednog novog lanca koji se udruženje zove.

Teško će biti pojedincu koji se odluči nekud ili u nešto sam. Na svakog koraku ga može nešto spoticati.

Medjutim, ako se odluči da u svet ili posao sa prijateljima krene, svima će dobro biti.

Oslanjanje jedni na druge i ponovno povezivanje poverenja medju ljudima – o tome nam govori ova opozicija Sunca i Meseca.

Pun Mesec je uvek simbol nekog kraja odn.završetka.

Neko će pričati o neminovsti kraja, dok neko drugi će govoriti o novom početku. Zavisi od perspektive posmatranja.

Ako je Saturn životna škola ili kazna za nešto – u Vodoliji je: da bi se dao primer drugima ( kako ne treba nešto činiti). Niko ne kažnjava da bi obnovio nešto što je bilo, već da bi sprečio da se ponovi u budućnosti.

To bi bilo i neko pozitivno gledište ove opozicije.

Uticaj Punog Meseca je 15 dana. U kom polju vam se je našao Mesec, to polje traži promene. Ukoliko ste se za nešto sami borili, da vam ne bi ponestalo snage, udružite se sa nekim. Razmišljajte do Mladog Meseca sa čim novim bi mogli početi?

Ljubav je najpravičniji sudija koji spaja suprotnosti – narodna mudrost. Sunce i Mesec predstavljaju muža i ženu. Dva najveća prijatelja kada su u miru, i dva najteža neprijatelja kada su u ratu. Pomiriti svoje svesno i svoje nesvesno je znak dobrog rasudjivanja, osećaja za ispravnost.

U narednim danima odmorite i lepo se provedite u vikendu. Potom, napravite spisak svega onog što bi mogli ulepštati u svom životu a što bi koristilo i okruženju, porodici ili partneru.

Namaste. <3

 

 

 

Spread the love