merkur retrogradni

Kada bi nam emocionalna i mentalna snaga bila bar upola snažna ka onome što želimo, umesto ka onome što ne želimo – pa gde bi nam kraj bio!!? 😃 Jedan od dvojice će da vas zove, jedan vam se dopada, drugi ne. Od jutra razmisljate,, ma samo ovaj dosadnjakovic da ne zove! Joj, mili Bože, koliko smara! Joj, ne mogu da ga čujem, slušam, ne volim mu glas! Joj valjda neće! Valjda će moj broj zaboraviti, zaturiti…..joj,joj,JOJ,samo ne Onnn!!!Zvoni telefon – ko vas zove? Naravno ovaj ”dosadnjaković”! :))Od danas se Merkur sprema za rikverc. Vraća se u Vagu. Vraća se u polje Odnosa sa drugim ljudima i ljubavno partnerskim odnosima.

Dok je još U Škorpionu, mraćiće se baš kao u uvodnom delu-jer je to suprotno od prosvetljenja Škorpionskog – ide mentalno pomračenje (kad ti padne mrak na oči, pa poludiš od neizvesnosti!!:))Uplitaće se jezik izmedju onoga što se želi i ne želi, dok ne udje zvanično u Vagu i pomrsi svaki odnos. Pa u kojoj vezi se zadesite, to vam je. Pazite na misli (Merkura) a ni na jezik ne zaboravite. Ima tu i pakosti, da nekoga namerno iscimate – eto iz nekog razloga vam se nije javio, pa da se osvetite.

Dob Merkura je dob deteta, takve su i zavrzlame. Mogu biti malko i uvredljive – ali ako vas dete nacrta kako vi sebe baš i ne vidite, pa se naljutite, šta da vam kažem?! Ako iz inata u nešto krenete, spremite se da do kraja meseca o tome raspredate, a i posle neko vreme. Jer će svako vratiti, poput dece što se čikaju ,, Imaš veliki nos!” – ,,Nemam ja veliki nos, nego tebi glava nema mozak!”….ali deca se na kraju smeju i opet zajedno igraju. Tako i kad bude ušao Merkur u Vagu, ublažiće se ton i ono što će delovati sada neoprostivo, pa, tad će se već naći neko opravdanje. Ili ovih dana koga bi da ‘ujedamo”,tada ćemo već da grickamo. Ko nas sad nervira, tek će nas nervirati i terati nam kontru. A ovo je kontra i svake kontre – i eto nebuloza koliko god ”volite” :))

Pošto je Škorpion predstavnik ”Tudjeg novca” a Merkur su ”papiri” – mogu se lako gubiti tudji papiri, dokumenta i sl. Ako se radi o nekretninama, posebno treba obratiti pažnju i generalno o papirima od vrednosti. 27/28.10.se vraća u Vagu, može biti zeznuto za sud i sudske rabote. Može doći do zaostajanja predmeta, ”slučajno” da budu zatureni, sklonjeni itd. Proveravajte sve. Ako vam je nešto ostalo nedorečeno na ljubavnom planu, tada je moguće da će te doći do odgovora ili da neka komunikacija bude obnovljena.

Za razliku od Škorpiona, Vaga je blaga – ali Škorpion vam kaže u lice, dok Vaga itekako zna da nabije nož u ledja…tako da, sve ima svoju dobru i lošu stranu. Dok ide tranzit kroz Škorpiona, sve bi da se kaže što se nije reklo, dok kad se vrati u Vagu biće cici mici, pa dal iskreno ili neiskreno, procenićete sami.U svakom slučaju, retro Merkur je zafrkant kome što se više nerviramo, sve mu je sladje da nas zavitlava! Ukoliko uspete da se nasmejete, videćete da nit je nešto toliko strašno, nit toliko nerešivo. ❤

Spread the love