Venera je u kardinalnom, vodenom znaku iako je pod kvadratom Jupitera, pokreće nam mnoga važna pitanja.

 

Tradicionalna i po malo konzervativna, s obzirom da se radi o Veneri, planeti ljubavi i sklada, dovešće u pitanje mnoge ljubavne veze. Jesmo li zaista zajedno, kao par i celina – ili smo jedno drugom ”oni usputni”?

Pod vladarstvom Meseca, koji vlada znakom Rak, pojačaće osetljivost i intuiciju – te mnoge stvari može dovesti do sumnje, preispitivanja i važnih konačnih odluka.

Njeno područje je – porodica.

Venera donosi sklad tamo gde su nemiri i svadje. Potseća na ljubav i kako je divno živeti uz nju. Sve se može harmonizovati kada emocije postoje, pitanje je samo Učestvuju li obe strane podjednako u odlučivanju? Rak koliko je brižan, toliko može biti i hladan,proračunat, rečni.

Da bi se dobro osećali tokom ovog tranzita Venere, potrebna  je neka vrsta sigurnosti. Sam osećaj da nešto je stabilno i da se neće menjati ”kako vetar duva”.

Kada se radi o bliskim ljudima, onim ”pouzdanim” i ”ličnim” Rakovi itekako umeju biti požrtvovani i brižni. Ovu poziciju Venere karakteriše majčinska briga o ljudima koji se vole. Budu uvek tu da čuju koje su to potrebe voljenih osoba i rado ih ispunjavaju. Skloni su ugadjanju i izražavanju svojih emocija. Lako se povezuju sa tudjim emocijama i imaju razumevanje za njih

Da, imaju razumevanja za druge ali svoje vrednosti ne utapaju lako. Istačan je sluh naročito za sve što se tiče porodičnih pitanja – te i ako nastupi neka kriza, neće se odlučiti lako na razlaz ili razvod. U stanju su svašta da istrpe samo da se kućni mir održi. Uslovno rečeno ”mir”. Nada uvek postoji da se stvari mogu okrenuti.

Mogu, kroz veliku žrtvu, razumevanje i ljubav. ”U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci”…. pa uz kvadrat Jupitera, iako je u celini odredjeno preterivanje ili nepoverenje, mnoge će se stvari jednostavno prećutati.

Da li se želi to? Individuelno je. Nas ovaj tranzit Venere potseća da se ne predamo lako i da ne odustajemo od težnja za kako ljubavnom, tako i materijalnom sigurnošću.

Ljubav je lepa ali ako nema neku finansijsku podlogu, može li opstati? Venera u Raku je planer, dizajner i graditelj. Ako ste procenili da je osoba sa kojom ste – istinita i vredna, onda je pravo vreme da odlučujete o bitnim za vas stvarima.

Nije loše po malo isplanirati unapred. Iako često se kaže: mi planove kujemo a kosmos nam se smeje! Jer negativni aspekti kada pogode ovu Veneru, istinska nesreća se dešava a to nije samo urušavanje mira unutar doma, već može biti poljuljana i finansijska stabilnost. Sve ono što se je ulagalo unutar doma. – a kakav nam je dom, takvi su nam i odnosi sa drugim ljudima ( u ovom slučaju).

Borba sa postavljanjem granica – a Venera u Raku kad voli, istinski voli. Zar je onda potrebno postaviti granice? Jeste, jer imamo kvadrat sa Jupiterom. Sve što je preneglašeno, sumnjivo je. Ili posledica traume i razočarenja.

Ukoliko ulazite u Novu priču, očistite stare cipele; jer ne trebaju vam više. Oslobadjanjem od starih programa i tereta, rasterećujemo ovu divnu pozicu Venere koja zaista može stabilizovati vam put zadovoljstva i ljubavi.

Ne ostavljajte nikoga na ”čekanju”, da ne biste udarili u plafon granice te osobe. Sa ovim tranzitom brzo je zaljubljivanje, ali isto tako i razočarenje uz osećaj napuštenosti ili odbačenosti. Onda nema nazad. Jednom u koga se razočara, teško se povratiti na staro može.

Šta je činiti tokom ovog tranzita Venere?

– Prvo i uvek najbitnije : da li se sa osobom koja se voli žele iste stvari? Da li se krećete u istom pravcu? Delite li neke snove? Imate li poverenje jedno u drugo? Koliko ste lojalni jedno drugom? Pokazujete li emocije? – Venera u Raku voli da pokazuje i glasno izražava svoja osećanja te joj je i potreban neko sa kim će da ih deli. ( Tako će kroz nas ”raditi” u ovom periodu).

Uz Veneru u Raku se grade istiniti odnosi; pouzdani, sigurni, dugoročni. Osećanja se jasno izražavaju i ne beži se od njih! Ne ignorišite ono što postoji u vama.  Šansa je mnogim parovima da zajedno stupe na ”scenu” i priznaju svoju ljubav – te je krunišu ili bar priznaju jedno drugo medj svetom. U suprotnom, težak može biti ovaj period života na ”Klackalici”.

Ukoliko ste od onih srećnih koji imaju topli dom i porodicu, ovaj period biće poseban za vas – te uživajte!

Spread the love