Tajna korišćenja feng šuija radi obezbedjivanja srećnog porodičnog i ljubavnog života leži u razumevanju važnosti koju feng šui pripisuje sreći doma. U svim feng šui priručnicima postoji poglavlje koje se bavi tim važnim životnim sektorom.

Shodno kineskom gledištu, ključ porodične sreće leži u snazi duha majke. Brak, ljubav i porodica se okreću oko majčinske energije u domu.

Prema rečima Lilijan Tu, majčinska energija u domu vezana je za trigram kun koji je predstavljen simbolom tri popustljive linije i odgovara pravcu jugozapada! Stoga je jedan od načina obezbedjivanja porodične sreće i zajedništva upravo zaštita jugozapadnog ugla doma.

Ukoliko živite u stanu, potoje dva odlična metoda za energizovanje jugozapada kako bi privukli sreću u ljubavi:

  • Fotografija na kojima je srećan ljubavni par, ili srećni članovi porodice postavlja se u jugozapadnom sektoru, ili na zid sa koga će članovi porodice na slici gledati ka jugozapadu. Slika srećne porodice psihološki tvori potsećanje na značaj zajednice i ljubavi, te donosi dobru vibraciju za sve ukućane.

Medjutim, pre ikakvog postavljanja slika ili predmeta koji asociraju na ljubav i bračnu sreću, potrebno je aktivirati taj ugao odn.sektor.

Aktivacija se vrši pomoću kristala i svetla u jugozapadnom delu. Kristal će stvoriti neophodnu energiju za aktiviranje tog ugla. Kristali koji se koriste ( gorski kristal) u feng šui svrhe treba da budu dobro osvetljeni bar tri sata dnevno.

Preporučuje se da se kupi lampa koja na sebi ima kristale; ili prosto na svoju lampu ih prikačite kako bi se što jače energizovao ugao.

Ukoliko trenutno nemate kristale, neka vam stoji u tom uglu upaljena lampa. Lampa je u simbolici sunca, iako je veštačko svetlo. Sunce predstavlja prosperitet, i nema napretka ni na jednoj životnoj sferi dok nije uključeno. Stavite štedljive sijalice, kako bi što više uneli simboliku sunca – što duže ostavljali upaljenu lampu.

Kada se započinje aktivacija nekog životnog sektora, u tom uglu stoji upaljeno svetlo 24h! 

Da bi se zadržala svetlost, osigurala sreća tog ugla, odn,simbolički zadržala energija, postavi se nekoliko kamena uvezana crvenim trakama – energizacija sreće majke zemlje. 

Priroda jugozapada odgovara elementu – zemlja. Može i izvan kuće, na terasi ili u dvorištu isto da se primeni energizacija postavljanjem ukrasnog kamenja – devet ukrasnih kamena se postavljaju uza zid ili u jugozapad. Uvezuju se crvenim trakama i kao i u domu, taj deo mora da bude osvetljen.

Baštenske lampe su odlične za tu varijantu. One koje se nalaze kao u štapu. Dužina štapa iznad zemlje treba da bude bar 1,5m. Svetlo se naravno nalazi na vrhu štapa tj. te lampe – sa tim se izvlači zemaljska energija iz zemlje a potom se kanališe naviše.

Ako ovo uradite kako treba, obavićete dom predivnom zemaljskom energijom koja će ukućanima doneti sreću u ljubavi. 

Energizacija svog ljubavnog ugla može se vršiti kakvi god da su vam aspekti trenutno na ljubavnom planu. Uvek je bolje pre, nego kasnije. Kako posle ne bi moralo da se ”leči”i kompletno sve ispočetka kreće.

Ukoliko tek započinjete sa energizacijom uglova, najbolje je krenuti od dnevne sobe -da se svim ukućanima podstakne ojačanje energije. Potom možete u svim prostorijama ugao po ugao da aktivirate. U jugozapadnom delu doma ne sme vam biti nikakvih blokatora dobre energije. Nikakvog loma, zatrpanosti nečim – taj ugao uredjujete za svoju sreću i ljubav. Kad god pogledate na tu stranu, da kroz vas prostruji dobra vibracija. Srećno!

Spread the love