Kada je osoba koju ste privukli u mnogo čemu drugačija od vas, možda se pitate zašto ste se sreli. Na kraju krajeva, ona u vama manje budi osećaj bliskosti, razumevanja i sigurnosti nego osoba s pretežno sličnim osobinama.

Za ovakvu vrstu privlačnosti postoje dva razloga.

  • Takva osoba može da bude divna dopuna vašim osobinama ili je stalna provokacija.

Ponekad se dogadja i jedno i drugo. , što u zavisnosti od njihove ravnoteže može da rezultira živim ili nepodnošljivim odnosom. U svakom slučaju ćete provodeći vreme s takvim čovekom saznati šta vas dopunjava, za čim žudite i šta ne volite. Postaće vam malo jasnije ko ste.

Kada se nešto – neki tip čoveka ili situacije – stalno pojavljuje u vašem životu, iako ste upravo hteli to da izbegnete, onda je to s jedne strane naporno, ali sa druge strane savršeno da bi ste saznali koja tema u vašem magnetu to uzrokuje.

Nepoželjna ponavljanja su najbolji putokaz. Pokazuju vam gde se neki obrazac osamostalio i dejstvuje poput nekog programa ,,na tajnom zadatku”.

Ono što ne želite, privlačite tako snažno zato što podstiče burna osećanja i predstave. One su sadržaj vašeg magneta koji privlači druge ljude.

Možete da zamislite da je to kao da proizvodite film. To je na početku možda kratak, neizoštren film, samo nekoliko crno belih slika i bez tona. Što više doživljavate na tu temu, to će snažniji postati vaš scenario o tome šta ne želite. Vaš film će postati duži i imaće više detalja. Dobiće boju i zvuk i najkasnije kada budete uveli prostorno ozvučenje i široko platno, privući ćete gomilu posetilaca koji traže upravo film čiji sadržaj žele da dožive osećanjima. Zajedno sa vama, naravno, kao glavnim glumcem.

https://www.quora.com/What-are-some-psychological-facts-about-attraction-1

Ridiger Šahe/ privlačite suprotnost ili se osećate privučeni suprotnošću/str.32,33

Spread the love