rozenkvarc

Rozenkvarc spada u vrstu čistog kvarca, a svoju ružičastu boju dobiva od primjesa željeza i mangana. Spada u vrstu kristala koji nastaju iz magme, a kemijski sastav mu je SiO2 s tragovima željeza, mangana, magnezija i aluminija. Rutlizirani oblici, koji u sebi sadrže iglice tu vizualnu formu dobivaju od titanija.

Izgled kristala je jake ružičaste boje, poluproziran. Glavna nalazišta su Brazil i Sjeverna Amerika.

Mitologija

Prema arheološkim podacima koristili su ga u drevnoj Asiriji već 800-600 god. pr.n.e. Kasnije je postao popularan u Rimu. Stoljećima se smatrao kao kristal plodnosti, a koristio se u liječenju bolesti srca i ženskih bolesti no također  za ljubavnu magiju.

Rozenkvarc je astrološki povezan s Bikom i Vagom.

Sanjati ovaj kristal znači da će vam se u životu pojaviti istinska ljubav ili blisko prijateljstvo.

Pročitaj i ovaj tekst KLIKNI NA LINK rukovanje kristalom

Iscjeljujući utjecaj

Ovaj kristal se primarno koristi za iscjeljivanje emocionalnih povreda. Dolazak sebi kod gubitka drage osobe, prekida veze ili razvoda braka. U čovjekovoj auri blago i polako podiže titraj srca tj. središnjeg Dan Tien-a kineskih meridijana, odnosno Sefirota Tiphareth u nomenklaturi kabalista.  Zatvara energetske pukotine koje su nastale emotivnom povredom, stabilizira osjećanja, dovodi svjetlost u psihu te osobu vodi ka uvidima samopraštanja i nove nade. U kombinaciji s akvamarinom, daje dublje uvide u nastalu situaciju i sagledavanja emocionalne blokade iz više razina svijesti i uglova. Kombinacija oba kristala osobu brže dovodi do iscjeljenja emotivnih šokova i rana te kretanja dalje s novom nadom i većim samopouzdanjem.

Michael Gienger  u svojoj knjizi „Crystal power, crystal healing“ navodi kako nas mentalno Rozenkvarc oslobađa briga i pomaže u prepoznavanju dobrih i loših utjecaja u životu osobe. Također postavlja pažnju na zadovoljenje elementarnih potreba koje, kod emotivne boli, često znaju biti zapostavljene.

Autorica D. J. Conway u svojoj knjizi „Crystal Enchantments“ navodi kako je

Rozenkvarc po noći pametno staviti kod jastuka kako bi izvukao negativne emocije tijekom spavanja.

Energetske blokade koje stvaraju snažne emocije ili stres nakupljaju pritisak unutar aure što često dovodi do glavobolja uz druge neugodne pojave. Rozenkvarc će polagano razgraditi takve blokade pogotovo ako se kombinira s Ametistom.

Nadalje navodi kako je Rozenkvarc prvi izbor pri razvijanju osjećaja suosjećanja i više ljubavi te učenja kako primati i davati ljubav. Pomaže nam da oprostimo samima sebi i da volimo sebe. Također, kod dugotrajne upotrebe, može razgraditi bolna sjećanja i traume.

Smatra se da je Rozenkvarc jako dobar kamen za djecu gdje na njih ima smirujući efekt te izgrađuje vibraciju topline i sigurnosti.

Fizičko tijelo

Iako kristali slabo djeluju na fizičko tijelo smatra se da ovaj kristal stimulira cirkulaciju krvi u tkivima, osnažuje srce i ženske spolne organe, pomaže kod seksualnih problema te potpomaže začeće djeteta.

Napomena: upotreba kristala ne može biti zamjena za medicinsku terapiju službene medicine!

Autor : R.Russ

Spread the love