sunce i saturn

Svetlo ili tama? Individualnost ili nestajanje? Ka čemu si okrenut? U šta ti oči gledaju? Miriš li se sa sudbinom ili na nevolje gledaš kao na izazov? Uspevaš li sebe da disciplinuješ? Istraješ li u borbi?

Jesi li disciplinovao svoj Um? 

Toliko mnogo možemo uz pomoć ove konjunkcije koja se sada dešava na zodijačkom nebu. Teška je, najteža. Ali, životno bitna. Saturnove lekcije koje se daju egu (sunce), od krucijalnog su značaja. Skrušenost, skromnost i disciplina su najznačajnije karakteristike ove konj. 

Sa ovom konjunkcijom se ide na SVE ILI NIŠTA!

Nema zlatne sredine. Nema ničega šarenog, maštovitog, nit kreativnog. To je apsolutna posvećenost onome za šta se osoba zalaže. Ova konj. očvrsnuće nas i pokazati nam koliko možemo. 

Uvek možemo više i bolje. Uvek imamo više snage, nego što pokazujemo. Uz ovu konj.može delovati kao da je senka prešla preko sunca, odn. da su nam ciljevi tako nedostižni – ali to je samo ZAMKA! 

Na putovanju ka svetlosti nema kompromisa. Ovaj aspekt je upravo takav. Ne postoji malo zla, poput one narodne ” ako već moraš da biraš, biraj manje zlo”; zlo je zlo i NEMOJ ga izabrati!

Saturn je zlo, najteži melefik onda kada se ne pridržavamo njegovih principa i ne učimo lekcije koje nam život servira. Kada ne pokazujemo ZRELOST.

Ko ih uči i uspešno savladava, voli ovakve aspekte. Izazov su mu prema sebi, da vidi koliko je napredovao, očvrsnuo.

Radi se o čvrstini karaktera, gotovo vojnoj. Imamo aktivnu Vodoliju, extremizam, te može da čovek zadje u krajnjost. Ali neće nastradati zbog toga. Možda će da odstupi od nekih utvrdjenih pravila, ali dosledan svojim ciljevima (sunce) opstaće. I biće zadovoljan. Iako trenutna konj.ne donosi nikakvo zadovoljstvo, može čak i preplašiti.

U životu neprekidno odmeravamo sopstvenu snagu. Nekad smo sebi prijatelj, nekad neprijatelj. Nema ničega spoljašnjeg koje bi nas toliko ugrozilo, koliko mogu naše misli da nas potuku. Kada ti uspeva da disciplinuješ svoj um, ti imaš kontrolu nad svojim mislima i ne daš nikakvim senkama da ti pokvare volju i dobro raspoloženje.

Dešava se šta se mora desiti, ali ti ostaješ na svojoj putanji. 

  • to je osnovni moto ove konj. Baza. Kao da si sam sebi dželat i roditelj. Sam na svetu i kada nisi. Ali si sebe isklesao tako čvrsto, da postaješ nedodirljiv.
  • Ne uznemiravaju te tudje reči, mišljenja. Ne dodiruje te tudji autoritet, jer imaš svoj. Nemaš idole, niti se ikome sem samog Bogu,ne klanjaš.

Pošto se radi o suncu – našem egu, Saturn nanosi teške udarce kako se ovaj čovek-čelik ne bi pogordio i umislio da je sam Bog! Nevolje moraju stizati, kako bi nas potsetile da smo u nečemu preterali. I nevolje će nam se dogadjati sve dok ne POGLEDAMO gde to grešimo??

Mnogo puta uopšte nismo svesni ŠTA ČINIMO!

Neka vas ruka Božija vodi u svakom pravcu! Da i kada lutate, lutate sa svrhom. 

Čovek mora da ima nekakvu viziju o svom životu, da bi imao koristi od ove konj. Jer kad viziju imaš – ona postoji, u tebi je – te sa ovim aspektom ideš u njeno ostvarenje, ciglu po ciglu, od temelja do neba!

Sunce i Saturn su naš otac i deda. Muška genetika. Sav njihov potencijal u nama. Sve njihove borbe, padovi, lomovi ali i čvrstina i postojanost ovih dana prolaziće nam kroz vene!

Setite se svojih predaka i korigujte svoje korake, kako ne bi hodali po utabanoj stazi – o tome govori znak Vodolija.- jer vi imate svoj put i svoje putovanje. Činite stvari na SVOJ NAČIN.

Nikakvo kopiranje, nikakvo lebdenje izmedju svetova nije u narednim danima preporučljivo. Da se ne bi doživeo pad i bol, slom ega. Ipak nam je ego koristan; samoodržanje je u njemu.

Brinemo o sebi, mislimo o sebi – mislimo o čemu razmišljamo!

Aspekt je materijalan, konkretan, direktan.

Nema više retro planeta.

Ka čemu ste krenuli, Put nastavite. Klonite se suvišnih razgovora i stvari koje vam sada nisu prioritet.

Grli vas vaša AstroMela!

 

Spread the love