veštičja revija br.13

Voda spada u najmističniji element u prirodi. Sa jedne strane ima višestruku simboliku i primenu, a sa druge – sve što je rečeno o vodi je tek mali deo njenog značenja kojeg smo se dotakli. Najprostije rečeno – ona je izvor svekolikog života,  jer ga donosi i održava, daje snagu i vitalnost, čisti nas i pročišćava, kako na telesnom tako i duhovnom planu, sredstvo je  obnavljanja… takođe i veliko čudo.

Naučnici kažu da je tri četvrtine zemljine površine pokriveno vodom, i prosečno čini tri četvrtine telesne mase živih organizama… Zanimljivo, jer voda je drugi od osnovnih elemenata Alhemije, drugo slovo Imena Boga… Čovek bez vode može živeti svega 72 sata. I opet pitanje „otkud baš brojka 72“? kad je zapisano da postoje 72 imena neizrecivih… i pitanja su se ređala, i ređaju se i danas u pokušaju da se tajna vode otkrije. Ispredali su se mitovi, legende, i reklo bi se danas znamo da voda poseduje moći koje prevazilaze ono što možemo zaključiti na osnovu otkrivene hemijske strukture do sada:

Voda ima memoriju i voda pamti.

Masaru Emoto je zapanjio svet svojim otkrićem: „Otkrio sam da nam te fotografije kristala prenose važnu mudrost. Za razliku od vode iz slavine, u prirodnoj vodi postoji čitavo mnoštvo prelepih kristala koji postaju još lepši ako je voda pod uticajem lepe muzike. U kristalima dolazi do fascinantnih promena kad se vodi „pokažu” različite reči, kao što su „zahvalnost”ili„glupost”. Kristali nam prenose pouke o tome kako bismo mogli – i kako moramo – živeti svoje živote “(iz knjige:“Poruke skrivene u vodi”, str.6).

Mnogi naučnici su pokušavali, da uklone upamćene vibracije koje su dovodile do raznih bolesti, pa je tako dr Wolfgang Ludwig iz Nemačke,utvrdio da i nakon hemijskog uklanjanja štetnih elemenata, ipak neki opstaju: Ni nakon destilacije u vodi te se vibracije nisu izgubile, pa je  zaključio da nije isključeno da je jedan od uzroka raznih oboljenja današnjice upravo to „pamćenje” vode, koje može proizvesti efekte nalik samom zagađenju”. 

Viktor Schauberger, šumar iz Austrije, je nakon dugih godina posmatranja toka šumskih potočića došao do otkrića da voda uvek pronađe put kojim će nastaviti dalje, i zaključio da je njeno kretanje, kao i kretanje zmija u vodi, nalik spiralama. Onda nije ni čudo što se u narodu uvrežilo mišljenje da je zmija vladar vode po osnovu karakteristika zmije ili zmaja, kao mitskog bića i jednog od večno najstarijeg: „Čuvar vode je čvrsto povezan sa pojavom prvog od zmije – zmaja. Ovaj pojam zmije  kao telohranitelja vode, mogu se naći u većini primitivnih naroda” (Gale, zmaj, zmija).  Oblik spirale nalazimo na svakom koraku, i on je u osnovi svih životnih procesa, o čemu najbolje govori  činjenica da i DNK ima spiralni oblik.

PROČITAJ JOŠ NEŠTO IZ MAGAZINA http://vesticjarevija.com/

U folkloru naroda Balkana verovalo se da zmija nastanjuje izvore voda, realizovane u različitim verzijama: od razumevanja vode kao elementa kosmogonije do običnog života. Postojalo je verovanje da kada se sipa ili pije voda, onda ona čoveku malo „usadi prirodni duh”, koji je na površini (Bugari na primer, smatraju da je greh prosipati uz put vodu iz kofe zahvaćene iz bunara jer ako se, po verovanju starih, nekoliko kapi prospe, duh koji pluta na površini vode, ako je odbačen, može se nastaniti u kući, ili u telo čoveka koji pije vodu iz posude ”(Tejlor E.B. „Prvobitna kultura”, str. 261). Po ovom verovanju ne sme se ni voda koja je prenoćila piti.

Verovalo se da zemlja pluta u vodi, koju je obrgrila zmija-zmaj, sa sve glavom i repom. Ovo verovanje, imalo je univerzalni karakter – najpre u mitologiji Feničana, kasnije dobija specifičnu spekulativno-mistični razvoj u „visokom” verskom sistemu.

U drugoj verziji se tvrdi da„u velikom moru koje je sredina, postoji velika zmija, veliki zmaj, monstrum koji može progutati cela jedra.” Dvostruka svojstva zmijske sposobnosti da oslobodi i promeni oblik, tumači se svojstvom vode kao konstruktivne, i kao destruktivne. Po legendi Južnih Slovena  na nebu su bila tri sunca, ali zmija je progutala dva,pa je ostalo je samo jedno…

Prana (sanskritska reč, koja znači životnu silu, bio-energiju koja održava telo) prožima svaku kap vode, s tim što sveža, a pogotovu izvorska voda, sadrži veću količinu ove dragocene životne sile, tako da može biti preobražena u druge oblike energije koji će otkloniti fizičke poremećaje u telu, obnavljajući zdravlje i snagu. Zbog promene prirodne sredine i njenog prirodnog toka kretanja, dakle, voda koju uzimamo sa česme, ima znatno umanjenu količinu prane, ali se ona može povratiti mešanjem vode sa vazduhom, (presipanjem iz jedne čaše u drugu, time će se voda ispuniti vazduhom i obogatiti pranom).Po verovanju starih alkemičara, rosa sakupljena na lekovitim biljkama, posebno za vreme punog Meseca, ima iste karakteristike kao i sama biljka,  ali i princip na osnovu kojih je poznati lekar Richard Bach dobio ideju da stvori poznate „Bahove kapi“.

Poznata je i solarna voda, voda izložena Suncu nekoliko sati, za koju mnogi tvrde da može pomoći kod mnogih bolesti.Sveža voda ima izuzetnu moć isceljenja, jer može napuniti ćelije našeg tela na molekularnom nivou, stimulisati zarastanje na najdubljem mogućem nivou.

KLIKNI NA LINK http://vesticjarevija.com/

Sveta voda i njeno posvećenje

Niko nema prava da prisvoji reč „sveto” određenom činu, ili određenoj religiji, jer sveto pripada Prirodi, i ona nam je daje onoliko koliko smo u stanju da se sjedinimo sa njom, i tada nas dariva svojim blagoslovom.

Tradicionalno se smatralo da je sveta ili božanska voda, samo ona koju je blagoslovio sveštenik pomoću moći Svete Tajne u koju je zaređeno svešteno lice. Međutim, sam pojam i upotreba svete vode prethodi hrišćanstvu, i korištena je od strane mnogih paganskih religija radi isceljivanja prilikom raznih obreda i rituala. Sveta voda se koristila  kroz vekove za prečišćavanje, posvećivala i služila za povezivanje sebe sa božanskim. Hrišćanstvo, judaizam, budizam, hinduizam i Vika, svi su koristili i koriste magiju i darove ove vode. Smatralo seda je sveta voda samo ona nad kojom se izgovaraju određene mantre, ili se satima moli kako bi poprimila nadprirodna svojstva i tako bila okrepljujuća i isceljujuća. Takva voda ni nakon više meseci stajanja ne gubi prvobitnu svežinu, ali danas vodu može posvetiti svako sa dobrom namerom, jer energija svetla ako je pravilno usmerimo, namera topla i isceljujuća, ljubav i pozitivna namena je božanska i sveta,i to je ono što čini vodu tako moćnom i svetom.

Već smo rekli da voda ima svoju memoriju, tako da svaki oblik vode koju uzimamo ima specijalnu namenu, jer je oblikovan od strane prirodnih sila. Jednostavno pričvrstite pozitivnu reč na zatvorenoj čaši ili posudi vode i posvetite je. Možete, ako vam srce govori tako, koristiti razne  metode blagosiljanja od pozitivnih misli, molitve, stihova iz Biblije ili nekog drugog duhovnog teksta, i voda će upamtiti. Ali ako neko baš želi „recept”, za ovu priliku evo jednog jednostavnog:

Najbolje je uzeti izvorsku vodu zato što izvorska voda dolazi iz zemlje i ima i simboliku koja nas povezuje sa precima.

Potrebni su vam:

  • voda, so, čaša, bočica, olovka i list papira.

Postupak:

  • napravite krug na sredinu stola i na njemu postavite papir sa iscrtanim, vašim svetim simbolom, a zatim na njega spustite čašu. Zatim, uspite vodu i dodajte prstohvat soli, promešajte štapićem, i uzgovarajte: „Voda i so koje ja mešam sada  su Eliksir života i smrti koji se stvara. Neka ga Svetlost uvek okružuje i neka je blagoslovena ”. Nakon toga vizualizujte zrak bele svetlosti koja dolazi odozgo, i obuhvata čašu povezujući ga sa Svetim simbolom koji ste postavili. Nastojte da osetite energiju koja teče, i da su voda i so, kao i simbol živi. Vizualizujte kako se svojstva simbola sjedinjuju sa vodom u čaši. Osetite kako svetlo pulsira u smesi koju ste napravili.

Kada osetite božansku energiju dodirujući čašu,vaša sveta voda je spremna je za upotrebu.Možete je koristi za piće, radi isceljenja i povratka energije, kao zaštitu, tako što ćete umočiti stručak žalfije i poprskati prostor u kojem radite. Takođe je možete koristiti kao bazu za mnoge čarobne napitke, koji zahtevaju vodu.

  • Postoje i drugi načini uključivanja magičnih predmeta sa svetom vodom kao što je cveće, drago kamenje, posebno od kristala kvarca ili srebra,koji mogu biti postavljeni u, ili pored vode, tako da može da apsorbuje posebna svojstva. Voda može biti ostavljena na mesečini, suncu. Nakon upotrebe vodu obavezno prospite u zemlju, da opet i iznova pronađe put ka vama.

Izvor KLIKNI NA LINK http://vesticjarevija.com/

Korištena literatura: Miroslav Marković: „Čuda i misterije vode i vere”; Masaru Emoto: „Poruke skrivene u vodi”; www.magicalrecipesonline.com;Dragec Plečko – „Čudesna voda”МиленаБеновска-СЪбкова: „Змеят в българския фолклор“;

Autor Teksta : Simona Otović

Magazin ”Veštičja Revija” br. 13

Spread the love