drago kamenje

Ako želiš da osvojiš djevojku – nosi Rubin!

Rubin pripada korund familiji minerala, tvori ga heksagonska kristalna rešetka. Prirodni je aluminijev oksid, Al2O3. Susreće se u aluminijevim prezasićenim eruptivima, u metamorfnim stijenama i metamorfoziranim boksitima. Visoke je tvrdoće. Crvenu boju dobiva od tragova Kroma, a zvjezdasti odsjaj od sitnih iglica Titanija.
Nalazišta su južna Azija, USA, Rusija i Norveška. Draguljari smatraju da burmanski Rubini imaju najbolju kvalitetu.

Mitologija

Burmanska legenda govori o velikom zmaju Naga koji je položio 3 magijska jaja.

  • Iz prvog se izlegao prvi car Burme, iz drugog veliki kineski car, a iz trećeg – svi Rubini na svijetu.
  • U Indiji je stoljećima Rubin bio visoko cijenjen i vjerovalo se da one koji ga nose štiti od nesreće.
  • Na indijskom Sanskrtu ovaj kristal ima mnogo imena, a najpoznatije je ono ratnaraj („kralj dragog kamenja“).
  • Tamo se vjeruje kako Rubin svojem nosiocu daje potpunu zaštitu od neprijatelja i loše sreće, odbija zle misli drugih ljudi, izmiruje posvađane prijatelje i liječi bolesti.
  • Poznati Rubin iz Timura je posjedovao sultan Delhija, kasnije je taj isti kamen došao do kralja koji je izgradio Taj Mahal, da bi ga kasnije dobio u posjed Nadir Šah. Danas je Timurski Rubin u vlasništvu britanske kraljevske obitelji.

Drevno perzijsko paunovo prijestolje je ukrašeno sa 108 Rubina. Na dalekom istoku smatra se da ovaj kamen može otkriti otrov promjenom boje. Drevni Kaldejci su vjerovali da ovaj dragulj štiti od zla i privlači dobru sreću. I ruski car Ivan Grozni nosio je Rubin tvrdeći da poboljšava memoriju, čisti krv i pomaže srcu. 1560. godine cijena Rubina je bila osam puta veća od Dijamanta. Madame de Pompadour nosila je Rubin u obliku praseta za dobru sreću, a danas je izložen u muzeju Louvre u Parizu.

U narodu se tvrdi da Rubin potamni kada se bliži opasnost.

Baš poput Granata, Rubin se smatrao i ratničkim kamenom. U Aziji se vjerovalo da individuu koja ga postavi između vlastite kože i mesa čini nepobjedivom.

U astrologiji smatra se da su Lav, Škorpion i Rak povezani s Rubinom te da njime upravlja Sunce.
Prema hermetičnim učenjima prima utjecaj kraljevske zvijezde Regulus gospodara među svih 4 kraljevskih zvijezda kvadranata neba.
Sanjati Rubin znači veliku ljubav, a može i simbolizirati nenajavljene goste.

Iscjeljujući utjecaj

Vitalizira um, energiju tijela i aktivira ustajala stanja na psihičkom i duhovnom nivou. Najjače djeluje na energiju srca tj. središnji Dan Tien kineske tradicionalne medicine odnosno Sefiru Tiphareth drevnih kabalista. Tamo kanalizira snagu plamena i distribuira je cijelim tijelom.

Ovaj kamen pojačava strast kao pokretačku silu te pobuđuje ljubav prema životu. Podiže psihu iz letargije, a tijelo iz iscrpljenosti. Pojačava hrabrost, duhovne napore, radost i kvalitete vođe. Kod dužeg nošenja Rubin može izazvati snažan osjećaj moći unutar osobe; međutim ta moć se mora usmjeriti odgovorno ili se može pretvoriti u bijes i opsesivne misli. Također se smatra da privlači prijatelje.

Fizičko tijelo

Michael Gienger u knjizi „Crystal Power, Crystal Healing“ navodi kako Rubin stimulira adrenalne žlijezde i cirkulaciju. Pomaže kod infekcija te potiče stabilnu groznicu u svojoj funkciji eliminiranja patogenih mikroba.
U tradicionalnoj kineskoj medicini Rubin će pojačati sva 3 glavna meridijana srca te pomoći kod opće slabosti cirkulacije.

Magijsko djelovanje

D. J. Conway u knjizi „Crystal Enchatmnets“ posebnu pažnju posvećuje magijskom djelovanju Rubina. Pa tako navodi kako mnogi ljudi podsvjesno posežu za Rubinom oko zimskog Solsticija koji označava početak zime. Također preporučuje ga za nošenje kada idete na intervju za posao, savjet kod advokata, dejt ili bilo kada imate potrebu za osjećajem unutarnje kontrole i sigurnosti.
Rubin snažno stimulira seksualnu energiju muškarca i čini ga zanosnim među ženama. Ako želite privući i osvojiti neku djevojku – nosite Rubin! No ako želite pronaći ljubav svog života tada je potrebno nositi Rubin zajedno s Rozenkvarcom. Isto će djelovati iz na žene, ali u nešto blažoj formi. Ako žena želi postati snažno seksualno magnetična tada neka kratkotrajno nosi Rubin zajedno s Mjesečevim kamenom.

Djevojke imajte na umu da će ovo privući sve vrste muškaraca dakle i one vrlo opasne te destruktivne, stoga pamet u glavu.

Merry Crystals and happy New Year!

Napomena: upotreba kristala ne može biti zamjena za medicinsku terapiju službene medicine!

Autor: R. Russ

Spread the love