surutka

Surutka je jedna od tajni severne Evrope, gde se koristi isto koliko i sir i puter. Ima je u prodavnicama zdrave hrane u prahu ili tabletama. Neka vam postane navika da surutku koristite što više.

Bar je kod nas ovaj blagotvorni napitak veoma pristupačan. Iznenadićete se kako čudotvorno doprinosi vašem zdravlju i izgledu.

Poznato je da Bugari imaju dug životni vek i da kod njih ima više stogodišnjaka nego u drugim evropskim zemljama. Bugari su najveći potrošači proizvoda od kiselog mleka, jogurta (najčešće od kozijeg ili ovčijeg mleka), kefira i acidofilnog mleka. To verovatno dokazuje teoriju  nekih medicinskih istraživača u Evropi koji kažu da ako bi mogao da se spreči razvoj toksina u debelom crevu – mogao bi da se produži životni vek!

Da bismo ovu teoriju potvrdili, važno je da zdravo održavamo crevnu floru, a to se najbolje postiže ovim mlečnim produktima u kojima ima laktoze.

Bugari u svojoj ishrani najviše koriste mleko, povrće, jogurt, med, kiseo kupus i seme od suncokreta kao bazu zdrave hrane.

KLIKNI NA LINK stevija

Drugi narod poznat po dugovečnosti su Rusi. Njihovi lekari preporučuju med kao lek. U stvari širom Evrope vlada mišljenje da je med čudotvorna hrana. Rusi, takodje jedu ogromne količine suncokreta i koriste nerafinisano ulje od ovog semena koje je veoma bogato vitaminom E i važnim masnim kiselinama. Nedostatak ovih supstanci povezan je sa prevremenim starenjem. Seme suncokreta i seme bundeve su važni izvori proteina, B vitamina i minerala – naročito cinka, koji igra važnu ulogu u sazrevanju gonada, muških i ženskih polnih žlezda.

Cink je takodje povezanjem sa funkcionisanjem prostate i ima ga u tkz.proteinskoj hrani: ostrigama, orasima, morskim plodovima, crnom luku, semenu suncokreta, bundeve i susama.

Tri pravila kineske mudrosti :

  • Jedite hranu koja produžava život
  • Izbegavajte psihičke i emotivne stresove
  • uvažavajte ljubav i aktivan seksualni život

 

Izvor : Alman lepote, str.128/129

Spread the love